Поліція підозрює ексректора Таврійського університету в розтраті понад 800 тисяч гривень

Дата: 23 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Ексректора Таврійського національного університету підозрюють у розтраті 842 тисяч гривень у період із 2017 до 2021 року.

Про це інформує пресслужба Національної поліції Києва.

Будівля Таврійського національного університету імені В. Вернадського в Сімферополі, 2013 рік

Згідно з повідомленням, колишній ректор на базі університету створив три навчально-наукові інститути. Їхнім директорам виплачувалася заробітна плата, водночас освітня діяльність та наукові дослідження в інститутах не проводилися.

У Шевченківському управлінні поліції кажуть, що ексвиконувач обов’язків ректора університету, використовуючи своє службове становище, з 2017 по 2021 рік розтратив 842 тисячі гривень.

Заробітна плата за відсутності на роботі виплачувалася секретареві юридичного відділу, літературному редактору, провідному спеціалісту та адміністратору системи обчислювального центру.

Посадовцю повідомили про підозру в порушенні ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”).

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Повідомляється, що підозрюваного викрила поліція спільно зі Службою безпеки України.

У повідомленні не вказано, про кого йдеться, утім, згідно з даними з відкритих джерел, у 2017–2020 роках в.о. ректора університету був Володимир Казарін, а 2021 року його переобрали.

Таврійський національний університет раніше розміщувався в Сімферополі, утім з початку тимчасової окупації Російською Федерацією Криму він став єдиним університетом, який разом з багатьма викладачами та студентами переїхав до Києва.

Нагадаємо, на початку 2024 року уряд мав наміри ліквідувати Таврійський національний університет імені Володимира Вернадського й приєднати його до Національного університету “Києво-Могилянська академія”.

Однак 3 лютого, після публічного протистояння, на нараді Міносвіти вирішили зняти це питання з порядку денного до кінця 2024 року. Про причини такого рішення також повідомив міністр освіти й науки Оксен Лісовий.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter