Таврійський національний університет залишиться самостійним, його не приєднуватимуть до Києво-Могилянської академії

Дата: 04 Лютого 2024
A+ A- Підписатися
План реорганізації Таврійського національного університету (ТНУ) імені В. Вернадського вирішили змінити. Освітній заклад не приєднуватимуть до Національного університету “Києво-Могилянська академія”. ТНУ залишиться самостійним, але його керівництво має напрацювати й подати на розгляд Міністерства освіти і науки стратегію розвитку закладу з чітким планом її реалізації.
 
Про це повідомили у Мінреінтеграції та пресслужбі ТНУ за підсумками спеціальної наради.
 

Зокрема, до зустрічі долучилися представники ТНУ, Мінреінтеграції, Міністерства освіти і науки, постійний представник президента України в АР Крим, народні депутати, представники Національного університету “Києво-Могилянська академія” та інші.

Сторони обмінялись аргументами за і проти реорганізації. Також врахували різні обставини, зокрема роль університету в розв’язанні актуальних питань, пов’язаних із Кримом.

“Таврійський національний університет має бути конкурентним освітнім закладом. З акцентом на кримську складову в плані підготовки кадрів та наукових напрацювань”, — зазначила віцепрем’єр-міністерка України Ірина Верещук.

На нараді дійшли висновку, що університет має напрацювати стратегію, завдяки якій навчальний заклад зможе стати інтелектуальним осередком для повернення та відновлення півострова.

Керівництво ТНУ має напрацювати й подати на розгляд Міністерства освіти і науки стратегію розвитку університету з чітким планом реалізації.

У ТНУ пояснили, що зрештою університет залишиться самостійним. 

“Ми відстояли свої погляди… Реорганізацію відклали. Це рішення завуальоване. Я розумію, що вони чіплятимуться до мене, але будемо відбиватися далі як можемо”, — заявив ректор ТНУ Валерій Бортняк у коментарі “Суспільне Крим”.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки України планувало реорганізувати Таврійський національний університет (ТНУ) імені В. Вернадського через приєднання його до Національного університету “Києво-Могилянська академія”.

Згодом ZMINA повідомила, що викладачі Таврійського національного університету (ТНУ) імені В. Вернадського та представники Міносвіти та Національного університету “Києво-Могилянська академія” не знайшли порозуміння та консенсусу у процесі приєднання ТНУ до Києво-Могилянської академії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter