ТНУ імені Вернадського не порозумілося із Міносвіти про приєднання до Києво-Могилянської академії

Дата: 25 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Під час конференції студенти, викладачі Таврійського національного університету (ТНУ) імені В. Вернадського та представники Міносвіти та Національного університету “Києво-Могилянська академія” не знайшли порозуміння та консенсусу у процесі приєднання ТНУ до Києво-Могилянської академії.

Як повідомляє кореспондент видання ZMINA, зустріч була емоційною.

Переміщений до Києва Таврійський національний університет імені В. Вернадського

Ректор ТНУ Валерій Бортняк у доповіді під час конференції озвучив показники діяльності вищого навчального закладу (ВНЗ). Утім, заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький під час свого виступу нарікав на низьку якість освіти в університеті. Обговорення показало, що сторони розійшлися у показниках, що свідчить про якість освітніх показників.   

За словами представника наглядової ради університету, голови Меджлісу Рефата Чубарова, якщо буде ухвалено остаточне рішення про реорганізацію ВНЗ, то важливо максимально поєднати мотивації викладацького складу КНУ ім. Вернадського та держави.

 

Рефат Чубаров також повідомив, що є третя позиція науковців, яка стосується деокупації Криму, пов’язана з кримськими темами та кримськими вченими, яку також треба враховувати. 

“Щоб знайти якнайкраще рішення для України, треба об’єднати усіх зацікавлених сторін за одним столом для професійного обговорення”, — вважає кримськотатарський політик.

Рефат Чубаров заявив, що Меджліс кримськотатарського народу буде однією зі сторін в цьому обговоренні, адже у цьому питанні йдеться про Кримський півострів, кримськотатарський народ та підготовку кадрів для звільненого півострова.  

ZMINA готує детальну статтю про намір Міносвіти реорганізувати Таврійський національний університет імені В. Вернадського через приєднання цього ВНЗ до Києво-Могилянської академії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter