Поліція перекваліфікувала провадження щодо нападу на хмельницьку журналістку Альону Березу

Дата: 09 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на журналістку-розслідувачку, регіональну представницю Інституту масової інформації (ІМІ) Альону Березу.

Про це пише ІМІ з посиланням на інформацію начальниці сектору комунікації ГУ Нацполіції в Хмельницькій області Інни Глеги.

Альона Береза. Джерело: suspilne.media

Наразі досудове слідство за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України – “Погроза або насильство щодо журналіста”. Провадження перекваліфікували після проведення низки слідчих та оперативно-розшукових дій. Раніше провадження кваліфікували за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України – “Хуліганство”.

Сама Береза повідомила, що перебуває на постійному зв’язку з правоохоронцями та сприяє розслідуванню. 

Вона уточнила, що охорона їй забезпечується, і подякувала за це рішення поліції, адже саме завдяки цьому журналістка “змогла повернутись до своєї професійної діяльності”.

Нагадаємо, що на Березу напали ввечері 3 листопада в Хмельницькому: нападник облив її невідомою речовиною та втік.

Журналістка повідомила, що незадовго до інциденту опублікувала розслідування про майно та статки чотирьох депутатів Хмельницької міськради. Вона пов’язує напад виключно з професійною журналістською діяльністю та не виключає, що замовником може бути хтось із фігурантів розслідування.

4 листопада журналістці надали охорону.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що згідно з новою доповіддю Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні за два останні роки зафіксовано 29 випадків нападів на журналістів, 14 інцидентів стосувалися правозахисників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter