У Хмельницькому напали на журналістку-розслідувачку та представницю ІМІ Альону Березу

Дата: 04 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У Хмельницькому в середу, 3 листопада, нападник облив невідомою речовиною журналістку-розслідувачку, регіональну представницю Інституту масової інформації (ІМІ) Альону Березу; після нападу невідомий втік.

Про це повідомляється на сайті ІМІ.

Фото з місця нападу. Джерело: фейсбук-сторінка Альони Берези

Береза викликала поліцію. На місці події працювала слідчо-оперативна група.

Як розповіла журналістка на власній сторінці у фейсбуку, напад стався, коли вона виходила зі спортивного клубу. На виході на неї чекав невідомий із чорним пакетом у руках. Він наздогнав жінку та вилив ззаду на неї рідину із різким неприємним запахом: вона потрапила на одяг та на волосся постраждалої.

За словами Берези, вона вже бачила нападника раніше – він був одним з двох чоловіків, які напередодні приходили до будинку, де вона мешкає.

“Вчора о пів на п’яту до мене додому приходили двоє чоловіків. Один з них дзвонив у дзвінки всіх квартир на поверсі. Я якраз в цей час виходила з квартири, і стояв високий хлопець з папірцем у руках та шукав якогось чоловіка. Але він чітко назвав мій номер квартири. Але далі, коли він залишився під дверима квартири, а я спускалася сходами, я зустріла другого чоловіка, який і здійснив сьогодні на мене напад”, – написала вона.

Журналістка повідомила, що незадовго до інциденту опублікувала розслідування про майно та статки чотирьох депутатів Хмельницької міськради. Тому пов’язує напад виключно з професійною журналістською діяльністю та не виключає, що замовником може бути хтось із фігурантів розслідування. 

Як повідомив ІМІ департамент захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України (ДЗІСД), нападник – невисокого зросту, з бородою, був одягнений в спортивний одяг сірого кольору, темну жилетку. Поліція вирішує питання щодо внесення відомостей про напад до ЄРДР.

Як повідомляла ZMINA раніше, за 10 місяців поточного року на підконтрольній українському урядові території відбулося 59 інцидентів із застосуванням сили до представників ЗМІ під час виконання ними професійної діяльності.

Такі дані демонструє моніторинг Національної спілки журналістів. Тобто у середньому в Україні щоп’ять днів нападають на журналістів або пошкоджують їхнє майно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter