Представниці ІМІ в Хмельницькому, журналістці-розслідувачці Альоні Березі надали озброєну охорону

Дата: 05 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Журналістці-розслідувачці, хмельницькій представниці Інституту масової інформації (ІМІ) Альоні Березі, на яку 3 листопада було скоєно напад, надали озброєну охорону.

Про це повідомив департамент захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України (ДЗІСД), пише ІМІ.

Альона Береза. Джерело: suspilne.media

Постанову про надання охорони було винесено 4 листопада, вона набула чинності наступного дня, уточнюється в повідомленні. Відтепер щоденно складатиметься та затверджуватиметься план охорони журналістки, охоронець буде постійно перебувати з потерпілою.

На Березу напали ввечері 3 листопада в Хмельницькому: нападник облив її невідомою речовиною та втік.

Журналістка повідомила, що незадовго до інциденту опублікувала розслідування про майно та статки чотирьох депутатів Хмельницької міськради. Тому пов’язує напад виключно з професійною журналістською діяльністю та не виключає, що замовником може бути хтось із фігурантів розслідування. 

За фактом нападу на Березу поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України – “Хуліганство”. Особа нападника встановлюється.

На своїй сторінці у фейсбуку медійниця уточнила, що “на жаль, стаття не журналістська, але кримінальна відповідальність за нею реальна”.

“З цим ще я попрацюю, адже вважаю, що напад на мене було заздалегідь сплановано групою осіб на замовлення іншої особи (осіб). Є виконавці, є замовник чи замовники. І видно, що нападник готувався. Ту рідину не придбаєш у сусідньому магазині, ємність з чорним пакетом теж”, – написала вона.

Наразі з потерпілою працюють прокуратура, поліція та ДЗІСД. Про інцидент проінформовано керівників Міністерства внутрішніх справ Дениса Монастирського та Нацполіції Ігоря Клименка.

Як повідомляла ZMINA раніше, за 10 місяців поточного року на підконтрольній українському урядові території відбулося 59 інцидентів із застосуванням сили до представників ЗМІ під час виконання ними професійної діяльності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter