Поліція не знайшла доказів домагання актора Талашка до студенток у столичному виші

Дата: 26 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці не знайшли доказів того, що ексвикладач Київського національного університету театру, кіно та телебачення ім. І. Карпенка-Карого Володимир Талашко домагався до студенток.

Про це Національна поліція повідомила у відповідь на запит “Інтерфакс-Україна”.

Володимир Талашко. Фото: “Реаліст”

Так, до Шевченківського управління поліції Києва надходили звернення щодо фактів можливих випадків сексуальних домагань у КНУТКіТ, які правоохоронці внесли до журналу обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення.

“За результатами проведених перевірок Шевченківське управління поліції не встановило обставин, які можуть свідчити про скоєння кримінального правопорушення”, – йдеться у відповіді Нацполіції.

Також зазначається, що з огляду на це відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування не вносили.

Нагадаємо, що у серпні 2021 року народного артиста України й викладача Талашка звинуватили в сексуальних домаганнях до студенток та абітурієнток. Зокрема, у мережі оприлюднили історії Юлії Бізрул та Вікторії Муштей, за словами яких, їх домагався Талашко.  

За фактом цього Міністерство культури та інформаційної політики почало службове розслідування. 

Однак сам Талашко відкинув звинувачення. В університеті Карпенка-Карого також зазначили, що ніяких офіційних звернень стосовно подібних інцидентів не отримували: ніхто ніколи на Талашка не скаржився. 

Після цього на тлі скандалу з народним артистом Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем” ініціювала звернення до представників влади, зокрема до першої леді Олени Зеленської, міністрів культури, освіти та внутрішніх справ щодо ситуації із сексуальними домаганнями в Україні при здобутті вищої освіти. 

У листопаді 2021 року Талашко написав заяву на звільнення за власним бажанням. 

Читайте також: Сексуальні домагання: що робити, куди звертатись, як реагувати?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter