Актор та педагог Володимир Талашко заперечує, що сексуально домагався студенток

Дата: 10 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Народний артист України й викладач Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Івана Карпенка-Карого Володимир Талашко, якого напередодні звинуватили в сексуальних домаганнях студенток та абітурієнток, відкинув звинувачення. 

Про це він повідомив у коментарі “Сніданку з 1+1”. 

Володимир Талашко

“Я не знаю, звідки ростуть ноги, але нічого подібного не було”, – заявив Талашко. 

В університеті Карпенка-Карого “Сніданку” відповіли, що ніяких офіційних звернень стосовно подібних інцидентів не отримували: ніхто ніколи на Талашка не скаржився. 

Виконуюча обов’язки ректора КНУ ім. Карпенка-Карого Інна Кочарян у своєму фейсбуку повідомила, що для того, аби встановити істину та визначити винних, в університеті створили робочу групу, яка розслідуватиме наявну інформацію про домагання: 

“Я, як виконуюча обов‘язки ректора, враховуючи морально-етичний аспект та жахливість ситуації, прошу всіх причетних зв‘язатися зі мною особисто для повідомлення таких фактів”.

Раніше про два випадки сексуальних домагань з боку педагога розповіли дві дівчини – абітурієнтка та студентка вишу на момент, коли з ними сталися інциденти. Талашко запрошував їх додому, де, за їхніми словами, вдавався до сексуальних домагань. 

Згодом інші жінки та дівчата почали ділитися схожими історіями. Зокрема, випускниця університету ім. Карпенка-Карого тележурналістка Яніна Соколова у дописі на фейсбуку зазначила, що “Талашко там не один такий”. 

Крім того, зі звинуваченнями виступила й інша журналістка – Ірина Сампан. Вона повідомила, що після інтерв’ю з актором він запросив її додому показати архівні фотографії.

Вдома Талашко сів поряд з Сампан, почав робити їй компліменти, гладити, обіймати та “совати руки під одяг”. Зрештою дівчина вибігла з квартири.

Деякі користувачі натомість вважають, що проти педагога організували цькування. Так, у коментарях під дописом Соколової телеведуча Анжеліка Рудницька написала таке:

“Ми стільки фронтових доріг об‘їхали. У нашій команді стільки дівчат. І ми знаємо іншого Талашка. Дивні і огидні відчуття. Невже можна бути таким різним з різними людьми? Чому цькування почали саме зараз? Мене теж цькували. І я знаю, як фабрикують брехню і який ти безпорадний перед нею…”. 

Водночас у Мінкульті ініціювали службове розслідування у зв’язку зі звинуваченнями на адресу Талашка в сексуальних домаганнях.  

Орган попросив сценариста Богдана Панкрухіна, який першим опублікував інформацію стосовно можливих домагань, аби потерпілі почали “писати скарги та заяви на Талашка” на ім’я міністра Олександра Ткаченка – на їхній підставі проведуть розслідування. Панкрухін також розмістив зразок скарги. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter