Поліцейських з Черкащини судитимуть за те, що душили чоловіка шлангом та зламали об нього залізний стілець

Дата: 01 Липня 2021
A+ A- Підписатися

П’ятеро працівників одного з районних управлінь поліції в Черкаській області постануть перед судом за катування громадянина та приховування цього злочину.

Про це повідомили в ДБР. 

Катування сталось у лютому поточного року. Тоді в місті Городище троє правоохоронців насильно доставили до поліції чоловіка, який зі своїм братом перебував у гаражі в знайомого. Мотивували вони свої дії необхідністю проведення допиту в справі щодо крадіжки, причетність до якої потерпілий відкидав. 

Як з’ясували слідчі, двоє старших дільничних офіцерів, вимагаючи зізнань, вдягали кайданки потерпілому та били його руками, ногами, залізним стільцем і душили шлангом прямо в службовому кабінеті. Впродовж декількох годин за цим спостерігав ще один співробітник поліції та не втручався. Також не втрутились і двоє інших правоохоронців, які приїхали пізніше.

Вони, дізнавшись про злочин, приховали його та не надали необхідної допомоги потерпілому. Внаслідок побиття той отримав забої обличчя, голови та спини, а також втратив зуби.

Про інцидент дізналися, коли побитий сам звернувся по допомогу до лікарні. 

Трьох дільничних офіцерів поліції обвинувачують у катуванні, вчиненому групою осіб. Їм загрожує позбавлення волі до 10 років. Одного оперуповноваженого обвинувачують у приховуванні злочину. Йому загрожує позбавлення волі до трьох років.

Окрім цього, т.в.о. начальника сектору обвинувачують у невжитті заходів для припинення злочину, неповідомленні компетентних органів та приховуванні злочину своїх підлеглих. Санкція статей передбачає позбавлення волі від п’яти до семи років.

Ще на початку року правоохоронців відсторонили від обійманих посад, а двох з них відправили під варту. 

Нагадаємо, що минулого року за скоєння злочинів з лав поліції звільнили 142 людини, однак керівництво відомства закликає не вішати ярликів на весь багатотисячний колектив через непорядність окремих осіб.

Більшість українців, як свідчать соціологічні опитування, не вважають роботу поліції ефективною та думають, що від насильства там не застрахований ніхто. За неповний рік тих, хто не довіряє поліцейським, лише побільшало

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter