Погрози Зеленському: нардепка Федина кличе президента на розмову

Дата: 25 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Одна з фігуранток справи щодо погроз президентові Володимиру Зеленському нардепка Софія Федина прийшла на допит до Державного бюро розслідувань.

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами Федини, президент Зеленський не відреагував на запрошення її та іншої підозрюваної в справі Марусі Звіробій зустрітися з ними та поговорити, а тому вона покликала його ще раз. 

“Я ще раз звертаюся до президента Зеленського: якщо його настільки зачепили мої і Марусині слова від 26 жовтня 2019 року, я запрошую на відкриту зустріч, з усією пресою, щоб ми перед камерами проговорили те, що відбулося”, – сказала вона.

Повідомлення про підозру в погрозах президентові Володимиру Зеленському Федині вручили на початку лютого. Тоді вона заявила, що не вважає свої слова на адресу Зеленського погрозою.

Нагадаємо, що наприкінці листопада минулого року слідчі Державного бюро розслідувань провели обшук у волонтерки та доброволиці Марусі Звіробій, яку разом з Фединою звинувачують у погрозі президенту Зеленському. У день обшуку вона назвала своє переслідування політично вмотивованим, а її адвокат заявив про низку порушень з боку правоохоронців.

Печерський районний суд Києва дозволив слідчим ДБР вилучити у двох телеканалів документи і записи в цій справі. Згодом Звіробій відпустили під особисте зобов’язання з вимогою носити електронний браслет. Волонтерка також не вважає свої висловлювання на адресу Зеленського погрозами.

Як відомо, за час президентства Зеленського порушено щонайменше вже дві справи через нібито погрози вбивством очільникові держави. Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді звільнення під особисте зобов’язання телеведучому каналу “Прямий” Сергію Пояркову, якого також звинувачують у погрозі вбивством Зеленському.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter