Звіробій у суді заявила, що не погрожувала Зеленському

Дата: 10 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Волонтерка Маруся Звіробій, яку звинувачують у погрозі вбивством президентові, заявила в суді, що не погрожувала Володимиру Зеленському, а давала поради з виживання як військовий інструктор.

Про це вона сказала на засіданні Печерського районного суду Києва, де волонтерці обирають запобіжний захід. 

Суд Марусі ЗвіробійКартка для пожертв редакції ВБТ – 5169 3600 0683 7409 (Чорний В.В.)_____________________________?ДИВІТЬСЯ, ПІДПИСУЙТЕСЬ, КОМЕНТУЙТЕ:?ВБТ YouTube – https://bit.ly/2ZC9iJl?Д.К Telegram – https://t.me/korchynskiy?ВБТ Telegram – https://t.me/v_b_t

Опубліковано Всесвітньо-Броварське Телебачення Понеділок, 10 лютого 2020 р.

“Я готую людей до того, щоб вижити. Це до тої розмови, яка була у мене до президента. Як в інструктора, який пояснить, чому тре каску носити, бронік, голубу сорочку не одягати, і все інше”, – сказала Звіробій.

Щодо обвинувачень у злочинному намірі й попередній змові, то волонтерка заявила, що слідчим треба довести змову, а поки цього не зроблено, то вона вважає справу “шитою”.

“Ми із Софією (Фединою. – Ред.) не домовлялися попередньо погрожувати президенту. Те, що зараз відбувається, означає, що той, хто попередньо домовиться зробити стрім на будь-яку тему, має зважати, що він уже ходить під статтею. Вибір теми відповідав часу, в який ми це записували”, – наголосила жінка.

Також Звіробій провела паралелі з трансляцією, в якій вона разом з депутаткою Фединою нібито погрожувала Зеленському, та виступами президента в минулому.

“Коли нашого теперішнього президента дивилися мільйони (а не як мене – десятки тисяч), він то хоронив Порошенка, то розстрілював Верховну Раду. У нас була демократія і свобода слова, і на цій свободі слова цей Зеленський став президентом. А тепер за такі самі дії – і менше: я не погрожувала нікому! – він хоче вкрутити гайки військовослужбовцям. Він думає, що він хамити буде, – хрін!” – сказала вона.

Нагадаємо, що наприкінці листопада слідчі Державного бюро розслідувань провели обшук у волонтерки та доброволиці Марусі Звіробій, яку разом з депутаткою Софією Фединою звинувачують у погрозі президентові Зеленському. У день обшуку вона назвала своє переслідування політично вмотивованим, а її адвокат заявив про низку порушень з боку правоохоронців. Нещодавно Печерський районний суд Києва дозволив слідчим ДБР вилучити у двох телеканалів документи і записи в цій справі.

Як відомо, за час президентства Зеленського порушено щонайменше вже дві справи через нібито погрози вбивством очільникові держави. Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді звільнення під особисте зобов’язання телеведучому каналу “Прямий” Сергію Пояркову, якого також звинувачують у погрозі вбивством Зеленському.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter