Суд обрав запобіжний захід телеведучому Пояркову: його звинувачують у погрозі вбивством Зеленському

Дата: 29 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді звільнення під особисте зобов’язання телеведучому каналу “Прямий” Сергію Пояркову, якого звинувачують у погрозі вбивством президентові України Володимиру Зеленському.

Про це повідомляє телеканал “Прямий”. 

Уперше про підозру в справі щодо погрози вбивством президенту Поярков розповів у своєму блозі на ютубі 27 січня. Тоді він зазначив, що СБУ підозрює його за частиною 1 статті 346 Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до п’яти років позбавлення волі. У своєму відео телеведучий розповів, що його вже допитали правоохоронці. 

Увагу силовиків, за словами самого Пояркова, привернув виступ у якому він голосом Олега Ляшка, звертаючись до нардепа Іллі Киви, згадує “п’яту точку” Зеленського і застосовує вислів “порвати його на шматки”.

“Я хочу все ж таки письмового пояснення експерта, який дав висновок, що фраза “порвати на шматки” – це загроза життю чи насильницька. Тому що ця фраза у всьому світі і у нас в країні ніколи не використовується в прямому сенсі – у 100% випадків. Фраза “я порву тебе на шматки” ніколи не закінчується тим, що когось рвуть на шматки”, розповідав він у коментарі журналістам.

Як відомо, за час президентства Зеленського це вже друга справа, яку правоохоронці порушили за нібито погрози вбивством очільникові держави. Так, наприкінці листопада слідчі Державного бюро розслідувань провели обшук у волонтерки та доброволиці Марусі Звіробій, яку звинувачують не тільки в погрозі вбивством Зеленському, але й у закликах до повалення конституційного ладу. У день обшуку сама Звіробій назвала своє переслідування політично вмотивованим, а її адвокат заявив про низку порушень з боку правоохоронців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter