Звіробій відпустили під особисте зобов’язання з вимогою носити електронний браслет

Дата: 10 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд відпустив під особисте зобов’язання волонтерку Марусю Звіробій (справжнє ім’я Олена Самбул), яку звинувачують у погрозах убивством президентові Володимиру Зеленському.

Про це стало відомо з трансляції засідання суду, яку проводив у мережі “Фейсбук” інтернет-канал “Всесвітньо-Броварське телебачення”.

Суд Марусі ЗвіробійКартка для пожертв редакції ВБТ – 5169 3600 0683 7409 (Чорний В.В.)_____________________________?ДИВІТЬСЯ, ПІДПИСУЙТЕСЬ, КОМЕНТУЙТЕ:?ВБТ YouTube – https://bit.ly/2ZC9iJl?Д.К Telegram – https://t.me/korchynskiy?ВБТ Telegram – https://t.me/v_b_t

Опубліковано Всесвітньо-Броварське Телебачення Понеділок, 10 лютого 2020 р.

Звіробій зобов’язали цілодобово носити електронний браслет протягом двох місяців – до 9 квітня 2020 року, а також вилучили паспорти. Вона не може залишати територію Києва.

За словами адвоката Звіробій Андрія Писаренка, суддя повністю задовольнив усі клопотання прокурора. Також він додав, що сторона захисту подаватиме апеляцію, хоча це й не передбачено для особистого зобов’язання. 

На засіданні суду Звіробій заявила, що не погрожувала Зеленському, а давала поради з виживання як військовий інструктор, а також підкреслила, що вважає свою справу сфабрикованою.

Нагадаємо, що наприкінці листопада слідчі Державного бюро розслідувань провели обшук у волонтерки та доброволиці Марусі Звіробій, яку разом з депутаткою Софією Фединою звинувачують у погрозі президентові Зеленському. У день обшуку вона назвала своє переслідування політично вмотивованим, а її адвокат заявив про низку порушень з боку правоохоронців. Нещодавно Печерський районний суд Києва дозволив слідчим ДБР вилучити у двох телеканалів документи і записи в цій справі.

Як відомо, за час президентства Зеленського порушено щонайменше вже дві справи через нібито погрози вбивством очільникові держави. Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді звільнення під особисте зобов’язання телеведучому каналу “Прямий” Сергію Пояркову, якого також звинувачують у погрозі вбивством Зеленському.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter