Плутає, чий Крим: СБУ домагається занесення Кіркорова до списку тих, хто загрожує національній безпеці України

Дата: 24 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України рекомендувала Міністерству культури та інформаційної політики занести російського співака Філіпа Кіркорова до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, через його підтримку російської окупації Криму.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на пресцентр СБУ. 

У відомстві кажуть, що підставами таких рекомендацій СБУ стали неодноразові пропагандистські концерти та заяви Філіпа Кіркорова, в яких він висловлювався на підтримку тимчасово окупованого Росією Криму та наполягав на тому, що окупований півострів – це частина РФ.

“Водночас він регулярно виступав в Автономній Республіці Крим, в’їжджаючи на півострів поза українськими пунктами пропуску”, – кажуть в СБУ.

Повідомляється, що в СБУ є докази, що Кіркоров свідомо заперечував територіальну цілісність та суверенітет України, а у своїх висловлюваннях виправдовував агресивні дії Російської Федерації.

Зокрема, 18 березня 2021 року Кіркоров виступив на “Большом праздничном концерте в честь семилетия воссоединения Крыма с РФ”, який відбувся за участю президента Путіна, у такий спосіб підтримавши окупацію АР Крим.

У своїх заявах на цьому заході Кіркоров сказав, що “Крым – это мое любимое место в России”, а також припустився низки інших пропагандистських висловлювань, як неодноразово робив це раніше, зазначають в СБУ.

Сам Кіркоров сказав, що має привід пишатися тим, що визнаний загрозою нацбезпеці України.

Нагадаємо, у січні Міністерство закордонних справ Литви надіслало Департаменту міграції при МВС Литовської Республіки звернення з проханням занести російського артиста Філіпа Кіркорова до національного списку іноземців, яким заборонено в’їзд до Литовської Республіки. Причина – незаконні візити до тимчасово окупованого Криму.

Нагадаємо, що проїзд до Криму не з материкової частини України є порушенням законодавства, за яке громадяни України можуть дістати штраф, а іноземці – заборону на в’їзд. 

Цього року у в’їзді до України відмовили, зокрема, російській співачці Глюкозі (Наталії Іоновій), журналістові НТВ Олексію Петрушку, який “забув” про поїздку до Криму, та депутату від партії “Єдиная Россия” Карену Арутюняну, що має медаль за анексію півострова. Не пустили до України й трьох росіян, які збиралися проводити в Києві лекції про те, як маніпулювати людьми в ЗМІ та соцмережах.

На початку цього року Служба безпеки та Прокуратура АРК почали створювати реєстр іноземців-порушників, які незаконно відвідували окупований Крим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter