Литва заборонила Кіркорову в’їзд до країни через його незаконні поїздки в Крим

Дата: 19 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ Литви надіслало Департаменту міграції при МВС Литовської Республіки звернення з проханням включити російського артиста Філіпа Кіркорова в національний список іноземців, яким заборонено в’їзд до Литовської Республіки. Причина – незаконні візити до тимчасово окупованого Криму.

Про це йдеться на сторінці МЗС Литви.

У заяві, яку підписав міністр Габріелюс Ландсбергіс, мовиться, що виконавець “свідомо заперечував територіальну цілісність і суверенітет України під час своїх неодноразових візитів на незаконно анексований півострів Крим і тим самим побічно виправдовував агресивні дії Російської Федерації.

Водночас у відомстві заявили, що будуть систематично оцінювати всіх дійових осіб, яких Росія намагається використовувати, поширюючи свою зовнішню політику і прагнучи вплинути на литовський народ.

На прохання МЗС Литви МВС цієї країни внесло Кіркорова до списку персон нон грата на наступні п’ять років. 

“Виконавців, які публічно виправдовують окупацію Криму, не треба терпіти в жодній демократичній державі. Наша позиція щодо таких виконавців однозначна, тому сумнівів щодо внесення Кіркорова до списку небажаних у Литві осіб не виникло”, – цитує главу МВС Агне Білотайте Інтерфакс.

Відомо, Філіп Кіркоров регулярно відвідує півострів в обхід українського законодавства, здійснюючи прямі поїздки з Росії.

Нагадаємо, що проїзд до Криму не з материкової частини України є порушенням законодавства, за яке громадяни України можуть дістати штраф, а іноземці – заборону на в’їзд. 

Цього року у в’їзді до України відмовили, зокрема, російській співачці Глюкозі (Наталії Іоновій), журналістові НТВ Олексію Петрушку, який “забув” про поїздку до Криму, та депутату від партії “Єдиная Россия” Карену Арутюняну, що має медаль за анексію півострова. Не пустили до України й трьох росіян, які збиралися проводити в Києві лекції про те, як маніпулювати людьми в ЗМІ та соцмережах.

На початку цього року Служба безпеки та Прокуратура АРК почали створювати реєстр іноземців-порушників, які незаконно відвідували окупований Крим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter