Під час війни в Україні зросла популярність регіональних медіа — опитування

Дата: 29 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Під час війни популярність регіональних медіа в Україні зросла, зокрема, регіональні сайти стали вдвічі популярнішими серед споживачів новин, підвищивши показники з 27% минулого року до 55% — нинішнього.

Про це свідчать результати щорічного дослідження USAID-Internews “Ставлення населення до медіа та споживання різних типів медіа 2022”, презентація якого відбулася 29 листопада в “Укрінформі”.

Джерело: pexels.com

За даними опитування, використання місцевого телебачення для отримання новин майже подвоїлося: з 27% 2021-го до 44% цього року.

Також значно зросло використання місцевих радіо та газет. Зокрема, група респондентів — вимушених переселенців — сказала, що їм все ще подобається отримувати новини з громади, з якої вони родом, йдеться в дослідженні.

Найвищий рівень довіри мають соцмережі (60%), новини в інтернет-медіа та на телебаченні мають показник довіри близько 50%.

Водночас надійним джерелом інформації українці назвали друзів (81%) і членів родини (86%).

Генеральному штабу Збройних сил та Міністерству оборони України довіряють 79% опитаних, Офісу президента — 73%.

Інформація від церкви отримала довіру 40% респондентів.

 

Дослідження виконане InMind на замовлення Internews у межах “Медійної програми в Україні” за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Проходило в чотири етапи — як загальнонаціональне опитування, так і фокус-групи. Період опитування — липень — вересень 2022 року.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що для пошуку новин українці, згідно з дослідженням USAID-Internews, переважно використовують соціальні мережі, а відсоток тих, хто користується телебаченням, продовжує зменшуватися.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter