Під Бахмутом загинув пластун Іван Созанський

Дата: 31 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Під Бахмутом на Донеччині загинув пластун, командир роти 35 окремого стрілецького батальйону Збройних сил України Іван Созанський.

Про це повідомив голова Крайової пластової ради Юрій Юзич на своїй сторінці у фейсбуку.

Іван Созанський. Фото: зі сторінки Юрія Юзича

У цивільному житті Іван був інженером-енергетиком. Пройшов стажування у Данії, Швейцарії та Австрії.

З початку повномасштабного вторгнення вступив до лав ЗСУ. Звільняв Сумщину, згодом був переведений на Донецький напрямок. У травні цього року отримав контузію від прильоту протитанкової керованої ракети поблизу Часового Яру.

Батальйон написав про нього: “Іван був особливою людиною, незамінним для його побратимів”.

У захисника лишилась дружина і двоє дітей.

Раніше у бою під Бахмутом на Донеччині, 19 серпня, загинув аналітик благодійного фонду “Пацієнти України”, фахівець з публічних закупівель у сфері охорони здоров’я, військовослужбовець Остап Бринський. 

Також на війні під час виконання бойового завдання на лівому березі Дніпра загинув пластун Богдан Сенюк.

Нагадаємо, у бою з російськими військовими поблизу населеного пункту Червона Криниця Оріхівського району Запорізької області 8 серпня загинув засновник руху “Мегамарш у вишиванках”, громадський діяч, старший солдат і бойовий медик 80 окремої десантно-штурмової бригади Андрій Бабінський.

Захищаючи Україну від російського вторгнення, загинув випускник Львівського національного університету імені Івана Франка та вихованець львівського “Пласту” Микола Шаравара.

На фронті загинув і вихованець “Пласту” та військовослужбовець з позивним “Депутат” Володимир Петрук. Він зазнав смертельного поранення під час виконання бойового завдання. 

Також, захищаючи Україну від російського вторгнення, загинув військовослужбовець на псевдо “Паладін” і пластун Василь Дорошенко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter