Переселенці із Кремінної зможуть безплатно проживати у шелтерах Києва

Дата: 06 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Переселенці з міста Кремінна Луганської області зможуть безплатно проживати у шелтерах Києва.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної військової адміністрації.

Фото: Луганська ОВА

Відповідний меморандум підписали начальник Кремінської міської військової адміністрації Олександр Дунець і директор Київського благодійного фонду “Синергія заради добробуту” Владислав Ткачов.

Фото: Луганська ОВА

Проживати у шелтерах можуть як жителі деокупованих населених пунктів Кремінської громади, так і ті, що перебувають на підконтрольній Україні території.

Фото: Луганська ОВА

В ОВА додали, що тимчасові прихистки для переселенців мають всі умови для комфортного перебування і соціалізації людей. Також тут є можливість сімейного розміщення.

Нагадаємо,  загалом в Україні через війну понад 7 мільйонів українців стали внутрішньо переміщеними особами. 

За даними дослідження Gradus Research, внутрішньо переміщені українці переживають дещо складніші обставини з роботою, доходами та житлом у порівнянні з громадянами, які залишилися на місцях постійного проживання. Однак прагнення повернутися до звичних умов життя стимулює їх швидше адаптуватися до нових умов.

1 листопада Кабінет Міністрів розширив перелік категорій, збільшив термін кредитування і подвоїв нормативну площу житла для ВПО, які планують брати іпотеку. Право на пільговий іпотечний кредит отримали ВПО, які мають житло на території громад, що розташовані у районах проведення бойових дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні/блокаді.

В Україні наразі облаштували 6 570 місць компактного проживання для внутрішніх переселенців. Влада планує збільшити кількість модульних містечок у регіонах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter