У пʼяти областях України створили модульні міста, проєкт будівництва такого житла розробляється далі

Дата: 17 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні наразі облаштували 6 570 місць компактного проживання для внутрішніх переселенців. Влада планує збільшити кількість модульних містечок у регіонах.

Про це повідомляє “Економічна правда” з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото: 1+1

“В Україні облаштовано 6 570 місць компактного проживання ВПО (внутрішньо переміщених осіб), і держава продовжує збільшувати їхню кількість. Для тих, хто проживає в них, легше забезпечити надання освітніх, медичних та інших послуг”, – повідомили в Мінреінтеграції.

У відомстві пояснили, що організацію роботи з переселенцями покладено на місцеву й регіональну владу, однак у тісній взаємодії з центральною.

Для людей, які були змушені переїхати, розгорнули модульні міста в п’яти областях, 25 із таких міст побудував уряд Польщі. Наразі тривають перемовини з міжнародними донорами та урядами інших країн щодо можливого залучення інвестицій. 

“За дорученням президента України розробляється проєкт будівництва такого житла в регіонах. Кожна ОВА має визначити земельні ділянки, визначити пріоритети, затвердити програми, які можна запропонувати інвесторам, і це має бути зроблено до весни“, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що загалом в Україні через війну понад 7 мільйонів українців стали внутрішньо переміщеними особами. З них понад 1 мільйон – це діти. Лідер за кількістю внутрішніх переселенців – східний регіон. У Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій областях перебуває 1,9 мільйона ВПО.

1,7 млн осіб обрали місцем тимчасового проживання Захід України: Львівську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Закарпатську, Тернопільську, Хмельницьку, Рівненську та Волинську області.

Відомо, що у квітні у Львові відкрили перше містечко з 88 модульних будинків. Його облаштували на вулиці Уласа Самчука, біля території Стрийського парку. У будинках є душові кабіни, туалети, їдальня та медпункт. Загалом там можуть проживати 350 осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter