В Україні є понад 5 тисяч місць компактного поселення для внутрішньо переміщених осіб – Мінреінтеграції

Дата: 14 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Станом на сьогодні в Україні 5 670 місць компактного проживання для переселенців прихистили близько 1 мільйона громадян.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото: Журнал великого міста

“Загалом у нашій країні через війну понад 7 мільйонів українців стали внутрішньо переміщеними особами. З них понад 1 мільйон – це діти. Лідер за кількістю внутрішніх переселенців – східний регіон. У Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій областях перебуває 1,9 мільйона ВПО”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 1,7 млн осіб обрали місцем тимчасового проживання Захід України: Львівську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Закарпатську, Тернопільську, Хмельницьку, Рівненську та Волинську області.

Згідно з даними Мінреінтеграції, північний регіон (Київська, Житомирська, Чернігівська, Сумська області) прийняв 1,6 мільйона переселенців, центральний (Вінниччина, Черкащина, Кіровоградщина, Полтавщина) – 1 мільйон, а південний (Одеса, Миколаїв) – 700 тисяч вимушених переселенців.

“На сьогодні триває евакуація зі щойно звільнених від окупантів місць та з особливо небезпечних регіонів”, – нагадали у відомстві.

Раніше ZMINA писала, що в Україні запустили сайт “Допомога”, на якому можна знайти інформацію про можливості отримання гуманітарної допомоги, перетин кордону та порядок набуття статусу внутрішньо переміщеної особи. 

Нагадаємо, що застосунок “Дія” проводить технічне оновлення послуги, тому оформлення статусу внутрішньо переміщених осіб для нових користувачів тимчасово недоступне. Завдяки доопрацюванню послуги українці зможуть отримати статус ВПО й виплати впродовж декількох днів, а не тижнів чи навіть місяців, як було раніше. Відновлення послуги заплановано до кінця тижня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter