У “Дії” тимчасово припинили оформлення ВПО для проведення технічного оновлення послуги

Дата: 11 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Застосунок “Дія” проводить технічне оновлення послуги, тому оформлення статусу внутрішньо переміщених осіб для нових користувачів тимчасово недоступне.

Про це попередили в Міністерстві цифрової трансформації України.

Фото: Фокус

“Наша команда спільно з Міністерством соціальної політики України працює над покращенням послуги для внутрішньо переміщених осіб у застосунку, щоб забезпечити її швидку та безперебійну роботу”, – йдеться в повідомленні.

Завдяки доопрацюванню послуги українці зможуть отримати статус ВПО й виплати впродовж декількох днів, а не тижнів чи навіть місяців, як було раніше. Відновлення послуги заплановано до кінця тижня.

Наразі отримати послугу можна офлайн або почекати, коли вона знову працюватиме в “Дії”. В українців, які вже отримали статус ВПО, довідки відбиватимуться в застосунку без змін.

Нагадаємо, що з липня в застосунку “Дія” внутрішні переселенці зможуть змінити адресу фактичного місця проживання та стати на облік, щоб отримати виплати допомоги від держави.

Раніше ZMINA писала, що користувачам застосунку “Дія” стали доступні нові документи, серед яких електронні пенсійне посвідчення та посвідка на проживання, документи англійською і послуга шерингу авто. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter