Англомовні документи, пенсійне посвідчення та посвідка на проживання: у “Дії” з’явилися нові можливості

Дата: 31 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Користувачам застосунку “Дія” стали доступні нові документи, серед яких електронні пенсійне посвідчення та посвідка на проживання, документи англійською і послуга шерингу авто. 

Про це повідомили в Мінцифри. 

Фото з відкритих джерел

Англомовні версії закордонного паспорта, водійського посвідчення та техпаспорта на авто не були доступними в застосунку до цього. Права та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовують у ЄС, США та Канаді. Для того щоб у застосунку документи були показані англійською, необхідно перемкнути мову. 

Пенсійні посвідчення доступні в застосунку у двох видах – за віком та спеціальні. Щоб побачити їх, документи мають видати після 2014 року. Пенсійне за віком підтягнеться в “Дію” автоматично, а спеціальне необхідно завантажити самостійно. Як і інші документи в застосунку, пенсійне посвідчення можна перевірити або поділитися ним за допомогою QR-коду.

Громадянам інших країн в Україні, окрім того, що дозволять показувати посвідку на проживання в “Дії”, також надають можливість створювати “Дія.Підпис” та користуватись іншими сервісами.

“У застосунок підтягнуться посвідки у вигляді пластикової картки з безконтактним носієм. Документи такого зразка почали видавати після квітня 2018 року. Також необхідно мати ідентифікаційний номер (РНОКПП) для того, щоб вони підтягнулися”, – уточнюють у Мінцифрі. 

Також до застосунку повернули дві послуги, які були тимчасово недоступні через війну: шеринг авто та сплата штрафів від патрульної поліції. 

Найближчим часом у відомстві обіцяють відновити також можливість сплати штрафів за фото- та відеофіксацією.

На сьогодні, за даними Мінцифри, застосунком “Дія” користуються 18 мільйонів українців. 

Нагадаємо, що з липня в застосунку “Дія” внутрішні переселенці зможуть змінити адресу фактичного місця проживання та стати на облік, щоб отримати виплати допомоги від держави.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter