В Україні запустили сайт для допомоги людям із вразливих груп населення

Дата: 21 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні запустили сайт “Допомога”, на якому можна знайти інформацію про можливості отримання гуманітарної допомоги, перетин кордону та порядок набуття статусу внутрішньо переміщеної особи. 

Про це повідомляє “Детектор медіа”.

Фото: Антикризовий медіацентр

На цьому ресурсі внутрішньо переміщені особи, біженці, пенсіонери та люди з інвалідністю можуть отримати поради щодо роботи, освіти та психологічної підтримки під час війни тощо.

“Відсутність інформації в доступному форматі, неможливість самостійно долучитися до евакуаційних маршрутів, непристосованість укриттів і притулків для тимчасового проживання – усе це лише поглиблювало й без того сильну розгубленість серед людей з інвалідністю й людей старшого віку”, – зазначила генеральна секретарка ВГО “Національна Асамблея людей з інвалідністю України” Вікторія Назаренко.

Керівник відділу співпраці Представництва ЄС в Україні Фредерік Куне вважає, що в умовах війни цифрові технології мають допомагати вразливим верствам населення.

“З початком повномасштабного вторгнення люди з інвалідністю та люди старшого віку опинилися в стані страшенної невизначеності. Цей вебресурс стане для них міцною опорою в ці нелегкі часи та допоможе поновити віру в краще майбутнє”, – наголосив він.

Своєю чергою виконувачка обов’язків постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані зазначила, що настав час для розроблення інклюзивного плану з відновлення та відбудови України. 

Раніше ZMINA писала, що Міністерство соціальної політики з 1 жовтня впровадить у всіх регіонах Єдину інформаційну систему соціальної сфери, яка дозволить внутрішньо переміщеним особам отримувати послуги за місцем свого фактичного перебування. 

Нагадаємо, що ZMINA зібрала контакти організацій, які надають як безплатну психологічну підтримку, так і платні консультації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter