У першому модульному містечку у Львові поселили 250 переселенців

Дата: 19 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Львові відкрили перше модульне містечко для переселенців, куди поселили 250 людей. 

Про це повідомили у Львівській міськраді. 

Фото: Роман Балука

Містечко з 88 модульних будинків облаштували на вулиці Уласа Самчука, біля території Стрийського парку. У будинках є душові кабіни, туалети, їдальня та медпункт. Загалом там можуть проживати 350 осіб, однак зараз вселилися 250 людей з дітьми, які приїхали з Маріуполя, Бучі, Донецька та інших міст.

 
Їдальня в модульному містечку. Скриншот відео

Модульні будинки передав Львову польський уряд. Загалом до міста доставили 300 контейнерів, і міська влада планує облаштувати щонайменше три містечка. Друге почали споруджувати 13 квітня в районі вулиць Наукова – І. Пулюя. Там зведуть близько 120 будинків.

Окреме тимчасове містечко у Львові мають звести для вагітних переселенок. Його планують розгорнути в районі вулиці Тракт Глинянський, а складатиметься воно з дерев’яних споруд хостельного типу.

Фото: Роман Балука

За підтримки польського уряду, як розповів міністр інфраструктури Олексій Чернишов, наступного місяця в Україні мають облаштувати модульні містечка загалом для 5 тисяч переселенців. Зведуть їх, зокрема, у Бородянці, Бучі, Чернігові, а особливо його передмісті, яке дуже постраждало від російських обстрілів, Охтирці, Тростянці й багатьох інших населених пунктах.

Завдяки підтримці польського уряду в Україні планують побудувати містечка для щонайменше 20 тисяч переселенців. 

Станом на кінець березня до Львівщини приїхали 216 тисяч переселенців. Таку цифру наводив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. Водночас у Мінсоцполітики на початку квітня розповідали, що кількість зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб у регіоні сягає 50,5 тисячі.

Найбільша кількість зареєстрованих ВПО була у Вінницькій області (55 тисяч), ще 47,4 тисячі переїхали на Хмельниччину, 46,1 тисячі – на Полтавщину, у Закарпатській області зареєструвалися 44 тисячі переселенців, а в Черкаській – 42 тисячі.

Фотографія обкладинки: скриншот відео 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter