Пенсіонерка, яку звинуватили в триманні в рабстві трьох чоловіків, каже, що її “підставила” поліція

Дата: 07 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Підозрювана в торгівлі людьми та викраденні, привласненні й вимаганні документів пенсіонерка з Волинської області заявляє, що не винна. У серпні поліцейські повідомили, що виявили в її будинку трьох чоловіків, яких та нібито утримувала в рабстві. 

Про це жінка розповіла журналістам телеканалу “Аверс”. 

60-річну жінку на ім’я Ніна із села Вербаїв Луцького району викрили на торгівлі людьми в червні. Правоохоронці стверджували, що вона підшукувала чоловіків на ринках та автостанціях Луцька, пропонувала доглядати велику рогату худобу й обіцяла зарплатню за це. 

Однак після того, як ті зголошувалися поїхати до пенсіонерки, вона забирала в них документи й поселяла в хліві разом із тваринами. За виконану роботу підозрювана нібито не розраховувалась і погрожувала фізичною розправою, якщо працівники залишать територію господарства.  

За словами волинянки, яка майже два місяці перебуває під домашнім арештом, силою чоловіків вона не утримувала.

“Мене оббрехали, обмовили й хочуть мене засудити за те, що я чорно працюю. Я працюю з чоловіком, а люди самі приходили й просилися, а потім мене обмовили. Робити вони не хотіли”, – каже жінка.

Хлів, у якому нібито жили утримувані пенсіонеркою чоловіки. Фото: Нацполіція

Пенсіонерка наголошує, що чоловіки жили у веранді, а не в хліві й часто вживали алкоголь. Також вона запевняє, що причиною цікавості правоохоронців до неї стало сусідство з батьком правоохоронця, з яким у неї є конфлікт. 

“Таку підставу мені зробила поліція”, – зазначає вона. 

Якщо провину волинянки доведуть, то їй загрожує від 5 до 12 років за ґратами.

З початку року в Україні вже виявили 760 злочинів, скоєних у сфері торгівлі людьми. Протягом трьох років від сучасного рабства постраждали майже 50 тисяч українців. Більша частина з них зазнала трудової експлуатації, а приблизно три чверті жертв – чоловіки, які мають технічну або вищу освіту. 

Нагадаємо, що в умовах рабства в Україні, за розрахунками експертів, живе 301 тисяча людей. Правозахисники неодноразово наголошували, що українські суди не карають винних у торгівлі людьми ефективно. Зловмисники зазвичай навіть не отримують тюремного строку за свої злочини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter