Торгівля людьми: в Україні з початку року виявили понад 760 злочинів

Дата: 30 Липня 2021
A+ A- Підписатися

В Україні з початку року виявили понад 760 злочинів, скоєних у сфері торгівлі людьми: викрито та ліквідовано 26 організованих злочинних угруповань, членами яких були 139 осіб, справи щодо них скеровано до суду.

Про це 30 липня під час пресбрифінгу на тему “Протидія торгівлі людьми: співпраця правоохоронних органів, держустанов та громадських організацій” в Укрінформі повідомив начальник Департаменту міграційної поліції Нацполіції України Сергій Пантелєєв; захід був присвячений Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми, передає кореспондентка ZMINA.

Джерело: youthvillages.org

За словами Пантелєєва, 328 торговцям людьми повідомили про підозру, 895 кримінальних проваджень скеровано до суду, за сім місяців поліцейські поспілкувалися майже з 500 потерпілими.

“На жаль, Україна є країною походження транзиту та призначення живого товару, відповідні справи відкривають майже щодня”, – сказав керівник Департаменту міграційної поліції НПУ.

Для викриття транснаціональних злочинних угруповань українські поліцейські працюють у складі чотирьох міжнародних слідчих груп за участю правоохоронців Грузії, Австрії, Греції, Франції, Італії, Естонії, Норвегії та Чехії, уточнив Пантелєєв.

Начальник Управління моніторингу дотримання прав людини МВС України Дмитро Гладчук наголосив, що торгівля людьми – дуже поширене явище. Протидіяти йому важко через високу латентність, а також те, що потерпілі часто не ідентифікують себе як жертв торгівлі людьми.

“Тому будь-яка діяльність, спрямована на поширення інформації про вказане явище, інформаційно-роз’яснювальна робота, інформаційні кампанії, допомагатимуть особам, які перебувають у таких обставинах. Допоможуть їм зрозуміти це і вчасно звернутися по допомогу до Національної поліції”, – наголосив він.

Учасники пресбрифінгу презентували початок спільного проєкту між МВС України, Департаментом міграційної поліції та громадською спілкою “А21 Україна”. Він спрямований на надання допомоги потерпілим після здійснення поліцейських рейдів.

Керівниця “А21 Україна” Юлія Саченко презентувала відео, яке розповідає про сучасні методи вербування в інтернеті, як можна розпізнати загрозу, а також про те, хто найчастіше стає жертвами торговців людьми. Подивитися його можна в ютуб-каналі Глобального саміту свободи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter