На Волині пенсіонерка тримала в рабстві трьох чоловіків

Дата: 20 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У Волинській області оголосили про підозру в торгівлі людьми та викраденні, привласненні й вимаганні документів місцевій мешканці. 

Про це повідомили в поліції. 

60-річну зловмисницю із села Вербаїв Луцького району викрили ще в червні. Виявилося, що жінка підшукувала чоловіків на ринках та автостанціях Луцька, пропонувала доглядати велику рогату худобу й обіцяла зарплатню за це. 

Однак після того, як вони зголошувалися поїхати до неї, вона забирала в них документи та поселяла в хліві разом із тваринами. За виконану роботу зловмисниця не розраховувалася та погрожувала фізичною розправою, коли працівники залишать територію господарства.  

Чоловіків, які перебували в трудовому рабстві, поліцейські наразі звільнили.

З початку року в Україні вже виявили 760 злочинів, скоєних у сфері торгівлі людьми. Протягом трьох років від сучасного рабства постраждали майже 50 тисяч українців. Більша частина з них зазнала трудової експлуатації, а приблизно три чверті жертв – чоловіки, які мають технічну або вищу освіту. 

Нагадаємо, що в умовах рабства в Україні, за розрахунками експертів, живе 301 тисяча людей. Правозахисники неодноразово наголошували, що українські суди не карають винних у торгівлі людьми ефективно. Зловмисники зазвичай навіть не отримують тюремного строку за свої злочини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter