Патрульного поліцейського судитимуть за безпідставне застосування сили до затриманого

Дата: 17 Січня 2021
A+ A- Підписатися

На Дніпропетровщині судитимуть патрульного поліцейського за безпідставне застосування сили до затриманого. Якщо вина правоохоронця буде доведена, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до восьми років.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Екіпаж патрульної поліції прибув за викликом щодо порушення громадського порядку поблизу однієї з міських лікарень. Під час спілкування з порушником, який вже не чинив жодного опору, патрульні застосували фізичну силу та, поваливши чоловіка на землю, одягнули на нього кайданки.

Після цього один із патрульних почав заводити руки затриманого вгору. Коментуючи свої дії, він сказав, що це так звана “ластівка”, і людина в такому положенні може протриматися максимум п’ять хвилин.

Як підкреслюють в Офісі генпрокурора, правоохоронець цілком усвідомлював, що своїми діями завдає затриманому сильного фізичного болю. Тож у разі доведення провини патрульному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Наразі прокурори Офісу генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно працівника патрульної поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області за перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України).

Нагадаємо, що у вересні минулого року Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт щодо патрульного поліції, який, імовірно, неправомірно застосував силу до затриманого під час проведення тогорічного ХарківПрайду.

 У разі доведення провини патрульному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter