Папа Франциск закликав захистити жінок від домашнього насильства під час карантину

Дата: 17 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Папа Римський Франциск закликав захистити жінок, які перебувають на самоізоляції через коронавірус, від домашнього насильства. 

Про це повідомляє Reuters.

У зверненні, в якому Франциск закликав захистити жінок, він наголошує, що під час карантину почастішали випадки домашнього насильства.

“Іноді жінки ризикують стати жертвами насильства під час спільного життя, яке вони несуть як важкий тягар. Помолімося за них, щоб Господь дав їм сили і щоб наші громади підтримували їх разом з їхніми родинами”, — сказав Папа.

Журналісти видання повідомляють, що в США кількість звернень за час карантину зросла на 24%, а в Іспанії – на 12,4%.

Збільшення випадків домашнього насильства під час карантину раніше побачили й в ООН. Нещодавно Генсек організації закликав уберегти жінок від епідемії насильства, що поширюється разом з коронавірусом. У деяких країнах кількість жінок, що звертаються до служб підтримки щодо домашнього насильства, у період карантину подвоїлася. У Франції, наприклад, кількість скарг у поліцію зросла на 30%.

Відомо, що дві третини (67%) українок віком від 15 років зазнали психологічного, фізичного або сексуального насильства. Найчастіше кривдниками виступають партнери жертви. Майже три з десяти жінок (28%), у яких був партнер, кажуть, що вони зазнали фізичного або сексуального насильства з його боку. 

Усього за один місяць поточного року в Києві зафіксували понад 3300 звернень щодо домашнього насильства. Більшість цих повідомлень надійшла від жінок, однак про домашнє насильство розповідали й чоловіки. Також за неповний місяць на номер національної гарячої лінії з протидії домашньому та ґендерно зумовленому насильству надійшло понад 1700 дзвінків. 

Нещодавно МВС запустило спеціального чат-бота в Telegram @police_helpbot, щоб допомогти жертвам домашнього насильства. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter