Під час карантину у Франції про домашнє насильство повідомляють на 30% частіше

Дата: 30 Березня 2020
A+ A- Підписатися

У Франції кількість скарг у поліцію на домашнє насильство зросла на 30% під час карантину.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер, передає Euronews.

Через пандемію коронавірусу жителі Франції із 17 березня перебувають удома. Вже відомо, що карантин триватиме щонайменше до 15 квітня. За словами Кастанера, тільки в Парижі кількість випадків домашнього насильства з початку ізоляції зросла на 36%. Міністр підкреслив, що уряд країни планує запровадити нові заходи, що дозволять людям, які стикаються з домашнім насильством, звертатися по допомогу в умовах карантину. Наприклад, буде розроблена система кодованих повідомлень, щоб жінка, яка вийшла в аптеку разом з чоловіком, могла водночас повідомити, що їй потрібна допомога.

Відомо, що у Франції щороку приблизно 219 тисяч жінок віком від 18 до 75 років зазнають фізичного або сексуального насильства з боку нинішніх або колишніх партнерів, але тільки 20% повідомляють про це. За офіційними даними, кожні три дні від домашнього насильства у Франції гине одна жінка.

Нагадаємо, що дві третини (67%) жінок в Україні віком від 15 років зазнали психологічного, фізичного або сексуального насильства. Найчастіше кривдниками виступають партнери жертви. Майже три з десяти жінок (28%), у яких був партнер, кажуть, що вони зазнали фізичного або сексуального насильства з його боку. 

Усього за один місяць поточного року в Києві зафіксували понад 3300 звернень щодо домашнього насильства. Більшість цих повідомлень надійшло від жінок, однак про домашнє насильство розповідали й чоловіки. Також за неповний місяць на номер національної гарячої лінії з протидії домашньому та ґендерно зумовленому насильству надійшло понад 1700 дзвінків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter