За пів місяця на національну гарячу лінію з протидії домашньому насильству звернулися понад 1700 разів

Дата: 02 Березня 2020
A+ A- Підписатися

За неповний місяць на номер національної гарячої лінії з протидії домашньому та ґендерно зумовленому насильству надійшло понад 1700 дзвінків. 

Про це повідомили в Офісі президента. 

Гаряча лінія за номером 1547 офіційно запрацювала з 11 лютого поточного року. За цей час люди охоче скаржилися на домашнє насильство, адже середня тривалість розмови з оператором становила 7 хвилин 22 секунди, і, як стверджують фахівці, вона має тенденцію до зростання. 

Статистичні дані за короткий проміжок роботи лінії показують, що:

  • 35% звернень стосувалися психологічного насильства;
  • 34% – фізичного;
  • 28% – економічного;
  • дещо менше 1% – сексуального насильства;
  • у 33% випадків фахівці гарячої лінії надали психологічну допомогу;
  • у 66% випадків – інформаційну консультацію;
  • у 1% випадків було здійснено екстрене реагування.

Наразі національну гарячу лінію з протидії насильству, як зазначили в Офісі президента, обслуговують 16 спеціалістів – психологів, соціальних працівників, юристів.

“На номер 1547 може звернутися кожен, хто потерпає від насильства, та отримати кваліфіковану інформаційну, психологічну та правову підтримку, а за потреби – й екстрене реагування поліції. Гаряча лінія працює в цілодобовому режимі на всій території України”, – нагадали там.

Нагадаємо, що дві третини (67%) жінок в Україні віком від 15 років зазнали психологічного, фізичного або сексуального насильства. Найчастіше кривдниками виступають партнери жертви. Майже три з десяти жінок (28%), у яких був партнер, кажуть, що вони зазнали фізичного або сексуального насильства з його боку. 

Усього за один місяць поточного року в Києві зафіксували понад 3300 звернень щодо домашнього насильства. Більшість цих повідомлень надійшло від жінок, однак про домашнє насильство розповідали й чоловіки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter