Організація UAnimals допомагає 84-річній переселенці з Миколаєва продавати мишенят ручної роботи

Дата: 27 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Зоозахисна організація UAnimals здійснила колаборацію з 84-річною Ганною Іванівною, яка через війну вимушено переїхала з Миколаєва до Києва. Жінці вже допомогли продати всіх тканинних мишенят, яких та зробила власноруч, але також можна зробити передзамовлення.

Про це йдеться на сторінці зоозахисників.

Фото: UAnimals

UAnimals розповіли, що минулого тижня натрапили в інтернеті на історію Ганни Іванівни, яка після переїзду з Миколаєва започаткувала власну справу з продажу вироблених вручну іграшок.

“Ми не змогли проминути цю історію і задумали дещо особливе. Того самого дня вирушили на пошуки Ганни Іванівни й познайомились із нею біля виходу з однієї зі станцій київського метро, де вона й продавала вироби за кількадесят гривень”, – поділилися зоозахисники.

Зрештою представники організації домовилися з жінкою про колаборацію, у межах якої почали продавати мишенят Ганни Іванівни за 400 гривень. З кожної проданої іграшки 200 гривень спрямують на порятунок тварин від війни, а ще 200 гривень будуть гонораром для мисткині.

За деякий час організація повідомила, що всіх мишок продано. Проте досі можна зробити передзамовлення іграшок.

Історію Ганни Іванівни поширили в тіктоці ще в лютому. Кияни писали, що 84-річна жінка майже щодня приходить до станції метро “Мінська”, щоб продати іграшки.

З нею поспілкувалися працівники Міжнародного французького радіо (RFI), які зʼясували, що жінка 25 років працювала вчителькою музики. Її чоловік помер у лютому 2022 року, напередодні повномасштабної війни. Під час ворожих обстрілів Миколаєва Ганна Іванівна переховувалася в підвалі разом із сусідами, але згодом залишилася геть сама і поїхала до доньки в столицю.

“Податки платимо, тому все серйозно… Коли перший раз я вийшла продавати їх до метро, то якось мені не дуже незручно було, ніяково. А потім бачу – люди йдуть усміхаються, хтось купує, то мені й добре стало”, – розповіла жінка.

Нагадаємо, що в межах українсько-японського проєкту “Допомога у реабілітації і налагодженні повноцінного життя для ВПО в Україні” в Полтаві організували навчальний курс із кондитерської майстерності.

Курс розраховано на 50 годин. Заняття проводять на базі Полтавського університету економіки і торгівлі, де учасниць та учасників навчають випікати десерти.

Навчання безоплатне. Нині тренери розробили 32 навчальні програми.

Оскільки курс кондитерської майстерності відбувається на базі університету, то ректор Олексій Нестуля видає присвоєння робітничої кваліфікації – кондитер третього розряду.

Зареєструватися на заняття можна особисто в університеті, телефоном або ж у спільноті проєкту у фейсбуці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter