У Полтаві проводять курси з кондитерської майстерності для ВПО

Дата: 25 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У межах українсько-японського проєкту “Допомога у реабілітації і налагодженні повноцінного життя для ВПО в Україні” в Полтаві організували навчальний курс із кондитерської майстерності.

Про це розповіли керівниця проєкту в обласному центрі Ольга Стефанюк та керівниця громадської організації “Центр освіти дорослих Полтавщини” Світлана Нестуля в коментарі “Суспільному”.

Фото: Суспільне Полтава

Так, Нестуля уточнила, що для переселенців в обласному центрі є проєкт, який допомагає в реабілітації внутрішньо переміщеним особам і надає їм два напрями підтримки. Один напрям – це професійні курси, другий – це психологічні курси.

“60% курсів професійної спрямованості, це майстер-кондитер, ви зараз можете бачити. У рамках цього проєкту в нас є професійні курси оператора комп’ютерного набору, ще в нас попереду піцайола. До професійних курсів відносять “Інтернет-магазин з нуля”, тобто вчать створювати власний бізнес”, – розповіла керівниця проєкту Ольга Стефанюк.

Курс розраховано на 50 годин. Заняття проводять на базі Полтавського університету економіки і торгівлі, де учасниць та учасників навчають випікати десерти.

“Ми зі слухачами знайомимося з основними видами тіста, це дріжджове, бісквітне, заварне тісто, і вчимося сучасної подачі цих десертів і виробів. У нас шестигодинний робочий день. За шість годин нам вдається приготувати два-три вироби з певного виду тіста. За цей період, за шість годин, у нас повністю виходить процес бродіння, вистоювання і випікання виробів”, – розповіла тренерка курсу Олександра Горобець.

Фото: Суспільне Полтава

Навчання безоплатне. Нині тренери розробили 32 навчальні програми.

Оскільки курс кондитерської майстерності відбувається на базі університету, то ректор Олексій Нестуля видає присвоєння робітничої кваліфікації – кондитер третього розряду.

Зареєструватися на заняття можна особисто в університеті, телефоном або ж у спільноті проєкту у фейсбуці.

Нагадаємо, що в грудні минулого року українська платформа розвитку карʼєри Happy Monday запустила кампанію “Ти вдома”, щоб підтримати внутрішньо переміщених українців, які впродовж майже двох років повномасштабної війни стикаються з труднощами та упередженнями під час працевлаштування. 

У межах кампанії українців закликають ознайомитися з історіями пʼятьох внутрішньо переміщених українців, які успішно працевлаштувалися в нових громадах, а також поділитися власною історією пошуку роботи як ВПО та викликами, виявами дискримінації, з якими зіткнулися. 

Крім того, працедавцям пропонують відкрити вакансії, дружні до ВПО, поділитися відкритими професійними можливостями (стажування, курси, освітні програми, конкурси, стипендійні програми і т.д.) або створити їх для ВПО. А також – поділитися досвідом працевлаштування ВПО у форматі статей, дописів у власних соцмережах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter