Окупанти звільнили з полону голову Новоуспенівської громади, якого вже двічі викрадали

Дата: 25 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Івана Сеника, голову Новоуспенівської громади на Запоріжжі, якого майже два тижні російські військові утримували в полоні, відпустили на свободу. 

Про це у фейсбуці повідомив голова Асоціації міст України мер Києва Віталій Кличко.

Іван Сеник. Фото: телеграм-канал “Викрадені маріупольці”

Іван Сеник, голова Новоуспенівської сільської ради, був захоплений російськими окупантами 13 квітня за патріотичну позицію та віддану роботу в інтересах громади, навіть в умовах окупації“, йдеться в повідомленні.

Вперше голову громади Сеника викрали 7 квітня. Тоді окупанти забрали його телефон, дозволили заїхати додому переодягтися та відвезли в невідомому напрямку. За добу чоловіка повернули назад. З ним нібито провели “профілактичну бесіду”, однак від коментарів журналістам посадовець тоді відмовився. 

Вдруге голову Новоуспенівської громади викрали 13 квітня. Журналісти не повідомляли ні місця, де сталося викрадення, ні будь-яких інших деталей. 

Кличко також наголосив, що вісім українських мерів продовжують перебувати в полоні в російських загарбників. Їхня доля залишається невідомою.

Російські окупанти систематично викрадають людей на тимчасово захоплених територіях. ZMINA веде перелік тих, про зникнення кого стає відомо. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter