Окупанти у Маріуполі поділились планами на зиму: планують обігрівати понад сто тисяч містян у наметах

Дата: 12 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі росіяни озвучили плани щодо опалення взимку. Згідно з ними маріупольці зможуть зігрітись лише у спеціальних наметах.

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко

Фото: Alexey Kudenko/АР

Через зрив опалювального сезону, за даними Андрющенка, школи будуть працювати лише в теплий період, саме тому замість літніх канікул будуть довгі зимові.

“Або ще обговорюють план зробити удавану онлайн-освіту”, – каже посадовець. 

Від початку червня у Маріуполі окупанти зносять житлові будинки, які зазнали руйнації внаслідок російських обстрілів. Роблять це, не дістаючи з-під завалів тіл загиблих, а люди, які жили у цих будівлях, фактично лишаються без даху над головою. 

“Куди і як переселятимуть людей, окупанти не відповідають, переклавши проблему на маріупольців знов. Потроху окупанти починають казати правду, що компенсацій не буде (не сюрприз), заяви переробляють з “компенсації” на “допомогу по ремонту”, – зазначає Андрющенко. 

У Маріуполі щодня погіршується епідемічна ситуація, проте росіяни продовжують практику влаштування сміттєзвалищ на подвір’ях багатоповерхівок.

Нагадаємо, що нині в Маріуполі залишилося приблизно понад 100 тисяч мешканців. Живуть вони без централізованого водопостачання та каналізації, харчів та медикаментів поряд з масовими похованнями загиблих унаслідок російських обстрілів. 

Міська влада описує умови життя в місті як середньовічні та прогнозує початок епідемій холери та дизентерії через антисанітарію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter