У Маріуполі росіяни знесли перші зруйновані будинки, не дістаючи з-під завалів тіла

Дата: 04 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі почали зносити перші будинки, зруйновані внаслідок обстрілів російських військових. 

Про це розповів радник міського голови Петро Андрющенко

Скриншот відео

Будинки знесли за адресою проспект Єдності 56-60. Робили це під підсиленою охороною та з залученням так званих “волонтерів” – маріупольців, яких фактично примушують до роботи. 

“Росіяни нищать докази не витрачаючи більше часу на пошук загиблих в розтрощених будинках. Дані про нові тіла загиблих неможливо отримати у зв’язку з тим, що після знесення все вивозиться на сміттєзвалище Лівобережного району. Якщо в будівлях залишались трупи, то їх разом зі сміттям вивантажено на сміттєвому полігоні”, – розповідає Андрющенко. 

Паралельно зі знесенням будинків росіяни у Маріуполі почали й виселяли власників квартир, зазвичай літніх людей. Андрющенко казав, що людей переселяли в приміщенні гуртожитків на проспекті Будівельників, а у звільнення оселі  заселяли тих, хто залучений  на роботах у порту, заводі Ілліча та розборі завалів. 

Власників будівель, що планують знести, незалежно від стану квартир, виселяють буквально на вулицю”, – говорив тоді радник міського голови. 

Нагадаємо, що загиблих у Маріуполі може бути набагато більше за офіційну статистику. Влада міста вже неодноразово казала, що через життя в сирих підвалах, антисанітарію та хаотичні поховання маріупольцям загрожує епідемічна катастрофа. Мер міста Вадим Бойченко прогнозував, що літні дощі вимиють до моря, річок та джерел питної води небезпечні сполуки, що утворилися від розкладення тіл.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter