Окупанти оштрафували кримчанина за слова про “вбивство російськими військовими жінок і дітей”

Дата: 17 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Жителя села Ленінське в тимчасово окупованому Криму оштрафували на 30 тисяч рублів за “дискредитацію російської армії”.

Про це повідомляє незаконне формування, що називає себе “Ленінським районним судом”. 

Виявлене після деокупації міста Ізюм масове поховання

За даними незаконного “суду”, 4 вересня 2022 року, перебуваючи у продуктовому магазині, розташованому в с. Ленінське, чоловік публічно висловив на адресу військовослужбовця, що він в Україні вбиває дітей і жінок

Незаконне формування розцінило, що “ці висловлювання були спрямовані на дискредитацію ЗС РФ”

У повідомленні зазначено, що “правопорушник свою провину визнав повністю і у скоєному покаявся”.

Ім’я та прізвище обвинуваченого не вказано. Його публічних коментарів відсутні.

Як відомо, в тимчасово окупованому Росією Криму та Севастополі продовжують переслідувати тих, хто виступає проти повномасштабного неспровакованого вторгнення Росії в Україну.

За пів року в тимчасово окупованому Криму незаконні формування, що називають себе “судами”, розглянули 109 справ про нібито “дискредитацію Збройних сил РФ” (ст. 20.3.3 КоАП Росії). За даними ЗМІ, одинадцятьом мешканцям Криму та Севастополя загрожує в’язниця за “антивоєнними справами”.

Також у Криму карають тих, хто слухає українські пісні. Відомо про інциденти в Щолкіному, Бахчисараї та Білогірську. Обвинувачені отримали штрафи чи адміністративні арешти за прослуховування українських пісень “Дике поле”, “Червона калина”, “Байрактар”.

За даними Представництва президента України в Автономній Республіці Крим, мешканці тимчасово окупованого Криму активно проводять флешмоб “100 ФУБЛЄЙ”: на незаконно введеній на півострові валюті РФ люди пишуть фрази “Слава Україні”, “Крим жде ЗСУ”, “фашиzzти”, “Крим – це Україна!” тощо.

Як відомо, окупаційна влада Севастополя запустила чат-бот для доносів на тих, хто підтримує українську владу. 

За даними Представництва президента України в АРК, на території Криму окупаційні силовики почали раптові перевірки цивільного населення. Окупанти можуть зупинити людину серед вулиці, перевірити сумку та вміст телефона, подивитися, на кого людина підписана в мережі та які відео дивиться на YouTube.  

Також стало відомо, що під час в’їзду до Севастополя російські поліцейські почали зупиняти та перевіряти автомобілі з українськими номерами.

Нагадаємо, українська влада анонсувала плани з деокупації Криму. Військкомати Московської та Ленінградської областей, Москви та Санкт-Петербурга отримали вказівки щодо масового призову на військову службу місцевих жителів для “оборони” тимчасово окупованого Криму.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило детальну інструкцію, що робити цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter