Окупанти у Криму звільнили викладача технікуму, який увімкнув в аудиторії пісню “Байрактар”

Дата: 15 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму з технікуму у місті Білогірськ звільнили викладача, який увімкнув в аудиторії пісню про безпілотник “Байрактар”. 

Про це повідомляє підконтрольне окупантам видання “Крим 24”.

Скриншот відео

Напередодні у соцмережах почали поширювати відео, на якому чоловік, якого назвали викладачем Андрієм Білозеровим, слухає в аудиторії пісню українського військового, сценариста Тараса Боровка “Байрактар”. 

Герой ролика сидить біля ноутбука та дивиться відео, поки поряд ходять, ймовірно, вихованці закладу. 

“Байрактар?” – запитує голос за кадром.

“Байрактар!” – відповідає йому інший.

“Ось так вони працюють”, – коментує відеоряд чоловічий голос. 

У проросійських телеграм-каналах разом з відео почали розповсюджувати й інформацію про те, що Білозеров нібито не приховує проукраїнської позиції та розповідає про те, як чекає деокупації Криму. У технікумі чоловік викладає російську мову.

Відомо, що після окупації півострова вчителів української окупанти змушували “перекваліфіковуватись” та викладати російську мову. Автори повідомлень у телеграм-каналах переконують, що так сталось й з викладачем з Білогірська. 

Нині російські силовики у Криму вже почали перевірку адміністрації технікуму. Сам Білозеров ситуацію не коментував.

За останні декілька місяців це вже третій відомий випадок переслідування окупантами на півострові людей за прослуховування українських пісень. 

У серпні оштрафували діджея з села Щолкіне, який на прохання гостя у барі поставив пісню “Дике поле”, а потім оштрафували й самого гостя. Вже у вересні шістьох організаторів та гостей весілля з Бахчисараю, де заспівали пісню “Червона калина”, звинуватили у пропаганді нацистської символіки та “дискредитації російської армії” й призначили штрафи та адміністративні арешти. 

Для оплати штрафів активісти у Криму збирають гроші. Так, наприклад, матері нареченої з весілля у Бахчисараї небайдужі за декілька годин зібрали 50 тисяч рублів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter