У Вовчанську на Харківщині, який вдень обстріляли окупанти, зросла кількість загиблих

Дата: 20 Квітня 2024
A+ A- Підписатися
Уранці 19 квітня війська окупантів обстріляли місто Вовчанськ на Харківщині. Там загинули двоє чоловіків, ще двоє людей поранені.
 
Про це повідомили пресслужба поліції Харківської області та очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.
 
Наслідки російського обстрілу Вовчанська. Фото: Олег Синєгубов

За даними поліції, росіяни обстріляли Вовчанськ близько 8:15. Вони завдали удару по місту міжвидовим планерувальним боєприпасом.

“Російські війська влучили в приватний будинок у Вовчанську – від міно-вибухових травм загинув 83-річний чоловік. Також внаслідок влучання по іншому приватному домоволодінню на місці загинув 50-річний цивільний”, – зазначив Синєгубов.

За словами посадовця окупанти влучили у житловий 9-поверховий будинок. Унаслідок цього зруйновано третій підʼїзд. У другому підʼїзді частково зруйновано дах.

“Двох людей деблокували з квартири. Постраждала 61-річна жінка, її госпіталізували, стан – середній. Також травм зазнав 44-річний чоловік”, – йдеться в повідомленні.

Синєгубов пише, що росіяни використовували боєприпаси УМПБ Д-30.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Також за даними голови Харківської ОВА, упродовж минулої доби, 19 квітня, російські війська завдали артилерійських та мінометних ударів по 15 населених пунктів Харківщини, зокрема по Синьківці, Петропавлівці, Слобожанському. Авіаційних обстрілів зазнало село Сенькове.

Окрім цього, із деяких населених пунктів Богодухівського, Ізюмського та Харківського району вдалося евакуювати 60 дітей із родинами: з Борівської громади 4, з Дергачівської 26, а з Липецької 30.

Нагадаємо, з початку поточного року російські військові завдали щонайменше 2,5 тисячі ударів по Харківській області. 

Через погіршення ситуації з майже пів сотні населених пунктів Харківщини примусово евакуюють родини з дітьми. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter