Окупанти атакували Луганщину ракетами, на Рубіжне скинули фосфорні бомби

Дата: 24 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти в ніч на 24 березня нанесли Луганщині ракетні удари, на Рубіжне скинули фосфорні бомби.

Під час боїв у Рубіжному щонайменше чотири людини загинули, з них двоє дітей, повідомив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай

Джерело: телеграм-канал Сергія Гайдая

За його даними, за добу в області пошкоджено чи повністю зруйновано 31 об’єкт, з яких 23 будинки: 10 багатоповерхівок та 13 приватних; 16 з них згоріли.

Обстрілів зазнали жителі Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, Новодружеська, Воєводівки.

“Дуже важка ситуація в Рубіжному, де тривають бої серед міста. За підтвердженою інформацією, маємо чотирьох загиблих, двоє з яких діти, та шестеро поранених. В росіян настала агонія. Вони не можуть пробитися вглиб, тому почали застосовувати важке озброєння. Ракетних ударів завдано по Лисичанську та Новодружеську, а на Рубіжне авіація рф почала скидати фосфорні бомби. Тому, на жаль, кількість жертв може бути значно більшою”, – написав він.

Станом на 6-ту ранку 24 березня знеструмленими залишалися 35 населених пунктів – 14 частково, 21 повністю. 101 526 споживачів перебували без світла.

23 березня в Рубіжному російський снаряд влучив у багатоповерхівку і розірвався на п’ятому поверсі. Унаслідок вибуху загинули троє людей, двоє з них – діти.

Станом на 18 березня українські правоохоронці зареєстрували вже 1833 злочини агресії та воєнні злочини, які сталися внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україну. Серед підозрюваних у їхньому скоєнні 75 російських міністрів, депутатів, військових командувачів, посадовців, керівників правоохоронних відомств і пропагандистів.

Нагадаємо, що в Україні запрацювала коаліція з документування воєнних злочинів “Україна. П’ята ранку / Ukraine 5 AM Coalition”, до складу якої ввійшли 16 українських правозахисних організацій, зокрема й Центр прав людини ZMINA.

Про типи воєнних злочинів, які вже зафіксували правозахисники та урядові організації, ви можете прочитати за покликанням, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter