Окупаційна влада Криму офштрафувала мешканку півострова за відсутність російського паспорта

Дата: 12 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Кримчанку Ірину Копилову окупаційна влада в Криму оштрафувала на три тисячі рублів через відсутність російського паспорта. Щодо неї розпочато перевірку Управлінням з питань міграції російського МВС у Криму.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на розповідь Копилової.

Фото: “Кримська солідарність”

Ірина Копилова розповіла, що 4 вересня прийшла до будівлі ФСБ на бульварі Франка в Сімферополі, щоб дізнатися про долю зниклих під час обшуків людей. Її затримали, посадили в автобус і відвезли до райвідділу поліції. Там жінці виписали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 20.6.1 КпАП (Невиконання правил поведінки при надзвичайній ситуації або загрозі її виникнення).

За словами Копилової, з 8 вересня до неї додому неодноразово приходили співробітники поліції з перевірками стосовно дотримання нею міграційного законодавства, а також ставили питання про те, чи приймала вона участь в якихось заходах.

Повідомляється, що Ірині Копиловій виписали ще один протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 19.15 КоАП (Проживання громадянина Російської Федерації за місцем перебування або за місцем проживання в житловому приміщенні без реєстрації). Потім їй призначили штраф.

Крім того, з 10 вересня, Управлінням з питань міграції, щодо мене ведеться перевірка з питання “дотримання іноземним громадянином режиму перебування (проживання) на території Росії”. Про результати перевірки мене обіцяли повідомити“, – повідомила Копилова.

Російські силовики публічно не коментують заяву Копилової.

Відомо, що російська поліція завела 58 адміністративних протоколів на затриманих 4 вересня біля будівлі ФСБ Росії кримських татар. Їх звинуватили в адміністративних порушеннях за статтею 20.6.1 КпАП РФ, яка передбачає відповідальність “за невиконання правил поведінки під час запровадження режиму підвищеної готовності на території, на якій існує загроза виникнення надзвичайної ситуації”. У переліку затриманих, який опублікувала  “Кримська солідарність “, також є й Ірина Копилова.

Нагадаємо, у ніч проти 4 вересня російські силовики провели обшук у Нарімана Джеляла, кримськотатарського політика, викладача, політолога і журналіста, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу.

Також 3 та 4 вересня в Криму співробітники ФСБ обшукали помешкання та затримали чотирьох кримських татар: Асана Ахтемова, Азіза Ахтемова, Шевкета Усеїнова та Ельдара Одаманова. Усіх затриманих окупаційна влада пов’язує з нібито диверсією на газопроводі біля села Перевальне під Сімферополем. Наразі невідомо, чи дійсно було взагалі пошкодження газопроводу.

7 вересня ФСБ оприлюднила заяву, у якій звинуватила затриманих у диверсії на замовлення Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України та Меджлісу. Російські ЗМІ також поширили відео ФСБ з нібито “зізнаннями” заарештованих у Сімферополі 6 вересня кримчан Азіза й Асана Ахтемових. ГУР Міноборони України відкинуло обвинувачення ФСБ щодо нібито причетності відомства до пошкодження газопроводу в Перевальному.

Наріману Джелялу інкримінують порушення ч. 1 ст. 281 КК РФ “Диверсія”. Він відкидає обвинувачення ФСБ. Усім затриманим загрожує позбавлення волі від 12 до 15 років. Відомо, що слідство не допустило спочатку до справи найнятих рідними адвокатів, призначивши натомість державних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter