Окупаційна поліція в Криму викликає на “бесіду” затриманих раніше кримськотатарських активістів

Дата: 06 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Співробітники окупаційної “поліції” почали навідуватися до раніше затриманих у будівлі незаконного “управління ФСБ” в Сімферополі та згодом відпущених кримськотатарських активістів. Поліцейські пропонують їм “зустрітись і поговорити”. 

Про це повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

Владлен Сейдалієв

Так, до прикладу, двоє співробітників “управління російського МВС у Сімферопольському районі” приїхали додому до Владлена Сейдалієва. Коли рідні повідомили правоохоронцям, що наразі його немає вдома, вони зателефонували йому і запропонували зустрітися.

“Коли я запитав про предмет бесіди, вони сказали, що це не телефонна розмова. У підсумку ми зійшлися на тому, щоб вони вручили мені або моїм рідним повістку, і я з адвокатом прийду до відділу”, – цитує “Кримська солідарність” Сейдалієва.

У “Кримській солідарності” зауважують, що Сейдалієв – один із затриманих 4 вересня співробітниками “поліції Центрального управління МВС Росії в Сімферополі”. У цей час він вів стрім з місця подій. Чоловік повідомив, що під час затримання його вдарили по ребрах. Він запевняє, що опору не чинив.

Відомо, що близько 50 осіб біля будівлі “УФСБ в Республіці Крим і місті Севастополі” затримували співробітники “Росгвардії” під керівництвом незаконного “начальника УМВС Росії в місті Сімферополі” Сергія Ніколаєва. Затриманих звинуватили в адміністративних порушеннях за статтею 20.6.1 КпАП РФ, яка передбачає відповідальність “за невиконання правил поведінки під час запровадження режиму підвищеної готовності на території, на якій існує загроза виникнення надзвичайної ситуації”.

 

Публічних коментарів окупаційної “поліції” з приводу викликів немає. 

Нагадаємо, у ніч проти 4 вересня російські силовики провели обшук у Нарімана Джеляла, кримськотатарського політика, викладача, політолога і журналіста, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу. 

Також 3 та 4 вересня в Криму співробітники ФСБ провели обшуки та затримали чотирьох кримських татар: Асана Ахтемова, Азіза Ахтемова, Шевкета Усеїнова та Ельдара Одаманова. Після обшуків усіх чоловіків відвезли в невідомому напрямку, зв’язок з ними відсутній.

Пізніше правозахисниця громадського об’єднання “Кримська солідарність” Луфтіє Зудієва повідомила, що всі затримані 3 та 4 вересня перебувають у будівлі ФСБ Росії в Криму і Севастополі. Місце перебування п’ятьох кримських татар розкрив адвокату Ісляму Веліляєву слідчий ФСБ Віталій Власов.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter