В окупованому Криму затримали заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла

Дата: 04 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму російські силовики провели черговий обшук, цього разу у Нарімана Джеляла, кримськотатарського політика, викладача, політолога і журналіста, заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу. Активісти повідомляють, що після обшуків Джеляла відвезли у невідомому напрямку.

Про це йдеться у повідомленні громадського об’єднання “Кримська солідарність”.

Наріман Джелял. Фото: “Радіо Свобода”

Обшук проводили за адресою: вул. Леніна 113, село Первомайське Сімферопольського району.

Активісти уточнили, що Джеляла повезли кудись на синьому мікроавтобусі Volkswagen. Юридичну допомогу йому надаватиме адвокатка Еміне Авамілєва.

Фото: “Кримська солідарність”

За словами активістів, найімовірніше наразі кримськотатарського політика утримують в будівлі ФСБ у Сімферополі.

На цей час немає підтвердження інформації щодо затримання заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу від відповідних відомств анексованого Криму.

Водночас прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 162 (“порушення недоторканності житла”) та ч. 2 ст. 146 КК України (“незаконне позбавлення волі”) у зв’язку із обшуками помешкань та затриманнями кримських татар. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

На передодні свого затримання Наріман Джелял на своїй сторінці в фейсбуці написав, що селі Первомайське Сімферопольського району близько 1:00 співробітники російської поліції провели обшук в будинку Азіза Ахтемова, після чого кримчанина вивезли в невідомому напрямку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter