Оформити перший паспорт громадянина України у формі картки 14-річні можуть у Польщі

Дата: 13 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У Польщі оформити перший паспорт громадянина України у формі ID-картки після досягнення 14-річного віку можна в підрозділах ДП “Документ”. 

Про це розповіла голова ДМС Наталія Науменко

Фото: ДМС

Для оформлення слід звернутися до одного з підрозділів у Варшаві, Кракові, Гданську чи Вроцлаві. Із собою треба мати: 

  • свідоцтво про народження;
  • паспорт громадянина України одного або двох з батьків;
  • довідку про реєстрацію місця проживання (за наявності);
  • РНОКПП або повідомлення про відмову від його прийняття (за наявності) і Довідка про реєстрацію особи громадянином України (якщо батьки / один із батьків заявника на момент його народження були іноземцями чи особами без громадянства, або в разі набуття особою громадянства на території України). У випадках, коли в заявника з поважних причин відсутня можливість подати зазначені документи, перевірка його належності до громадянства України здійснюється за обліками ДМС, інших державних та єдиних реєстрів, інформаційних баз, що перебувають у власності держави.

Науменко окремо наголосила, що громадяни України, яким виповнилося 18 років і які ще не оформили внутрішній паспорт, можуть це зробити, якщо раніше оформили закордонний паспорт зразків, що зображені нижче. 

Готуватимуть ID-картку 20 днів. 

Якщо протягом трьох місяців із дня надходження до центру документ не заберуть, то його повернуть територіальному підрозділу ДМС на зберігання. 

Під час отримання готової ID-картки треба пройти процедуру верифікації, а тому присутність того, на чиє ім’я оформляли документ, обов’язкова.

Нагадаємо, що біженці з України зможуть отримувати документи в Чехії, Німеччині та Туреччині, а мешканці окупованих територій України можуть отримати український паспорт за допомогою свідків через відеозв’язок. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter