Офіс президента: В окупованому росіянами Криму немає туристичних зон, бо півострів – це військовий табір

Дата: 24 Червня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому російськими військовими Криму немає й не може бути жодних “пляжів”, “туристичних зон” та інших фіктивних ознак “мирного життя”. 

Таку думку висловив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк

Фото: Gerd Ludwig

Так Подоляк відреагував на ситуацію з обстрілом окупованого Севастополя, де російська ППО могла збити ракету, що впала на пляж з цивільними. Окупаційна влада заявила про сотні поранених та кількох загиблих унаслідок цього. 

“Крим – це безумовно окупована Росією територія, де йдуть бойові дії, триває повномасштабна війна. Та сама війна, яку розв’язала Росія виключно з геноцидною й загарбницькою метою. Крим – це також великий військовий табір і склад  із сотнями прямих військових цілей, який росіяни цинічно намагаються маскувати й закривати власними цивільними”, – нагадав Подоляк. 

Українське керівництво неодноразово закликало громадян Росії, які незаконно оселилися в Криму, покинути півострів, допоки є така можливість, а для громадян України оприлюднили детальну інструкцію, що робити під час бойових дій та деокупації.

Посадовці закликали громадян України в Криму триматися якомога далі від російських військових об’єктів. 

Використання російськими військовими людей як живих щитів не поодинокий випадок

Нагадаємо, що військові аналітики кажуть, що керівництво Росії навмисно розміщує військові об’єкти поблизу цивільних та безвідповідально заохочують туризм до окупованого Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter