Обличчям Victoria’s Secret уперше стала модель із синдромом Дауна Софія Жирау

Дата: 21 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Американська компанія Victoria’s Secret почала співпрацю з моделлю із синдромом Дауна Софією Жирау. 

Про це модель повідомила у своєму інстаграмі. 

Фото: інстаграм-сторінка Софії Жирау

Софія Жирау – 24-річна модель з Пуерто-Ріко. У 2019-му дівчина запустила власний інтернет-магазин, а на подіумі дебютувала  2020-го під час тижня моди в Нью-Йорку.

Жирау говорить, що кар’єра моделі була її дитячою мрією. 

“Я народжена для цього і хочу показати світу, що в мене є все, що потрібно моделі, щоб сяяти”,розповідала вона в інтерв’ю мексиканському журналу Vogue. 

Реагуючи на початок співпраці з Victoria’s Secret, Жирау подякувала за те, що власники бренду “побачили в ній модель, яка не має обмежень”

“Усередині та зовні немає жодних обмежень”, – написала вона.

Уже декілька років поспіль бренд Victoria’s Secret критикували за відсутність інклюзії та трансляцію шкідливих стереотипів щодо краси жінок. Торік компанія повідомила, що змінює стару концепцію та надалі співпрацюватиме з жінками, які прославилися своїми досягненнями, а не пропорціями. Нещодавно обличчям бренду вперше стала темношкіра трансгендерна модель Еміра Діспейн

Нагадаємо, що, за статистикою Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі із синдромом Дауна народжується кожна 700-та дитина, але досі такі люди стикаються з дискримінацією в різних сферах життя. Ситуацію на краще, зокрема у світі моди, вони змінюють самотужки та за допомогою активістів і рідних. 

Так, синдром Дауна не завадив британці Кейт Грант перемогти на міжнародному конкурсі краси, але історії, що надихають, є і в Україні. Декілька років тому вінницька школярка Марія Гнатик здобула перемогу на міжнародному конкурсі краси в Чехії. Гнатик, за словами її батьків, є єдиною дитиною із синдромом Дауна в місті, яка навчається у звичайній школі.

Фотографія обкладинки: інстаграм-сторінка Софії Жирау 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter