Новою моделлю Victoria’s Secret стала трансгендерна дівчина Еміра Діспейн

Дата: 04 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Американська компанія Victoria’s Secret почала співпрацю з темношкірою трансгендерною моделлю Емірою Діспейн. 

Про це дівчина повідомила в інстаграмі. 

Фото: інстаграм-сторінка xoxoemira

Еміра Діспейн – 25-річна блогерка, більш відома як XOXOEMIRA. Вона народилася в Дубаї, виросла в американському місті Даллас, а нині живе в Нью-Йорку. 

У рамках співпраці з брендом вона вже записала відео у соцмережі Тік-Ток. У ролику, присвяченому Дню всіх закоханих, Діспейн показує, як провести 14 лютого, якщо у вас немає коханої людини. 

“Для мене велика честь стати першою темношкірою трансдівчиною, яка працює з Victoria’s Secret. У дитинстві я тільки й мріяла стати частиною Victoria’s Secret”, – зізналась Діспейн.

Модель сподівається, що її партнерство з всесвітньовідомим брендом дасть більше можливостей для транслюдей, які досі стикаються з дискримінацією та нерозумінням суспільства: “Я хочу розширити можливості молодих трансжінок і чоловіків у всьому світі, щоб показати їм, що індустрія краси та моди змінюється”

Фото: David Fisher/Shutterstock

Діспейн не перша трансжінка, яку Victoria’s Secret запрошує до співпраці. Першою у 2019-му стала модель Валентина Сампайо з Бразилії. 

Найскладніша частина мого шляху полягала у боротьбі з упередженнями, від яких ми продовжуємо страждати в галузі та поза нею. Багато разів мені говорили: “Цей клієнт не хоче трансгендерів”. Щоразу після такої заяви, я ставала ще сильнішою та більш зосередженою на боротьбі з дискримінацією”, – розповідала дівчина в інтерв’ю мексиканському ELLE.

Підписання контракту з Сампайо відбулось на тлі звинувачень бренду у відсутності інклюзії. Так, всього за рік до цього директор по маркетингу компанії Ед Резак в одному зі своїх інтерв’ю сказав, що трансжінки та моделі з так званою нестандартною красою ніколи не зможуть брати участь у шоу Victoria’s Secrets. Згодом керівництво компанії було змушене вибачатись за ці слова.

Торік Victoria’s Secret повідомила, що змінила концепцію та припинила співпрацю зі своїми знаменитими моделями, яких називали “ангелами”. Бренд пообіцяв працювати з жінками, які прославилися своїми досягненнями, а не пропорціями.

Нагадаємо, 2019 року Всесвітня організація охорони здоров’я вилучила трансгендерність із переліку психічних розладів, але досі транслюди продовжують стикатися з дискримінацією у всьому світі та стають жертвами вбивств на ґрунті ненависті.

Не становить винятку й Україна. Торік у Хмельницькому підпалили волосся 18-річній трансгендерній дівчині, яка стояла на виході з місцевого клубу. Вона отримала опіки обличчя.

Ще раніше у Житомирі група молодиків зґвалтувала, пограбувала та катувала 19-річну трансгендерну жінку. Спочатку поліція завела справу тільки за статтею “Грабіж”, однак під тиском адвокатів та правозахисників вирішила розслідувати її як злочин ненависті. 

Фотографія обкладинки: інстаграм-сторінка xoxoemira

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter