У Хмельницькому підпалили волосся та обличчя 18-річній трансгендерній дівчині

Дата: 30 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У Хмельницькому біля одного з місцевих клубів підпалили волосся та обличчя 18-річній трансгендерній дівчині.   

Про це потерпіла повідомила у своєму інстаграмі. Інформацію також підтвердили ZMINA в правозахисному ЛГБТ-центрі “Наш світ”. 

Фрагмент зі сторіс потерпілої / Хмельницький LIVE
 

Напад стався 27 листопада. Як зазначила в одній зі своїх інстаграм-сторіз потерпіла, вона відпочивала в місцевому клубі. Там дізналися, що вона є трансгендерною дівчиною. Коли на вході до закладу потерпіла натисла на запальничку, щоб прикурити сигарету, невідомий чоловік бризнув у неї з газового балончика. У дівчини загорілося волосся. Після цього зловмисник ще раз бризнув у неї з балончика.

Потерпіла також отримала опіки обличчя. Наразі вона перебуває на стаціонарному лікуванні. Дівчина також видалила свої акаунти в соціальних мережах та відмовляється спілкуватися зі ЗМІ. Ймовірно, вона боїться погроз. 

За фактом інциденту правоохоронці відкрили кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ст. 125 Кримінального кодексу України (“Умисне легке тілесне ушкодження”). Поліція встановлює обставини події та вивчає відео з камер спостереження поряд з нічним клубом. 

В Україні ЛГБТ-люди систематично стають жертвами нападів та цькування через свою сексуальну орієнтацію чи гендерну ідентичність. За словами правозахисників, правоохоронці майже ніколи не кваліфікують такі напади як злочини ненависті, а наявне законодавство не пристосоване для ефективного розслідування подібних інцидентів.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter