Новий речник президента Зеленського розпочав роботу – ОП

Дата: 08 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Виконувач обов’язків речника президента України Володимира Зеленського – Сергій Никифоров – розпочав роботу, наразі він “інтегрується в робочий процес”.

Як повідомили в Офісі президента, указ про його призначення з’явиться найближчим часом, пише “Детектор медіа”.

Джерело: інстаграм Сергія Никифорова

Відомо, що Никифоров уже супроводжував президента під час офіційного візиту до Литви 6–7 липня.

Про те, що новим речником Зеленського стане журналіст, ведучий новин на телеканалі “Україна 24” Сергій Никифоров стало відомо 24 червня. Конкурс на цю посаду тривав близько двох місяців, у ньому взяли участь приблизно 70 кандидатів.

За інформацією видання, Никифоров закінчив факультет журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка. у 2007–2011 роках був кореспондентом телеканалу “Перший національний”, у 2005-му – каналу “К1”, 2006-му – інформаційного каналу “24”. У 2006–2007 роках працював на телеканалі “Рудана” в м. Кривий Ріг на Дніпропетровщині. Також Никифоров працював на каналі Euronews. 

Посада прессекретаря президента України була вакантною після звільнення попередньої радниці Зеленського Юлії Мендель у травні 2021 року, яка обіймала її майже два роки – з червня 2019-го. 

Журналісти неодноразово обвинувачували Мендель в агресивній поведінці щодо представників преси. Так, у вересні 2019 року під час форуму YES вона відштовхнула від Зеленського журналіста “Радіо Свобода” Сергія Андрушка. Також є відео, коли прессекретарка буквально фізично відтягує журналіста “Радіо Свобода” Крістофера Міллера від Зеленського, перешкоджаючи йому поставити запитання. 

Тоді медіаспільнота закликала Зеленського публічно відреагувати на факти агресивної поведінки Мендель щодо журналістів, відповідну заяву також підписала ZMINA.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter