Прессекретарка Зеленського грубо відштовхнула журналіста, який хотів поставити запитання (відео)

Дата: 27 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Прессекретарка президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель грубо відштовхнула журналіста “Радіо Свобода” Сергія Андрушка, коли той намагався поставити запитання очільнику держави. 

Відео інциденту, який стався у вересні під час форуму YES, розмістив сьогодні у твітері журналіст Крістофер Міллер

Андрушко хотів спитати у Зеленського, чи його влаштовує той факт, що голова Офісу президента Андрій Богдан у розпал Майдану отримав від тодішнього прем’єр-міністра Миколи Азарова почесну грамоту за сумнівні послуги, про що йдеться в розслідуванні проєкту “Схеми”.

Охорона президента та його прессекретарка, як видно на опублікованих відео, грубо відштовхнули кореспондента “Радіо Свобода”, коли той тільки підійшов до Зеленського.

Також фото з інцидентом опублікував колега Андрушка журналіст “Схем” Михайло Ткач.

“Хто може пояснити, в якій цивілізованій країні світу прессекретарка президента дозволяє собі подібне в момент, коли журналіст хоче поставити питання першим особам! Це як називається?! Свобода слова?!” – обурився він на своїй сторінці у фейсбуку. 

Хто може пояснити в якій цивілізованній країні світу прес-секретарка президента дозволяє собі подібне в момент коли…

Gepostet von Mykhailo Tkach am Donnerstag, 26. September 2019

Сама Юлія Мендель у коментарі “Громадському” заявила, що не знає нічого про інцидент. 

“Я тільки-но повернулася із саміту ООН, не знаю, про що ви кажете, я нікого не штовхала”, – сказала прессекретарка Зеленського.

Згодом вона прокоментувала ситуацію на своїй сторінці у фейсбуку, де розповіла, що намагалась зупини журналіста:

“Пишуть, що побила журналіста, вдвічі більшого за себе. Заохочую всіх перевіряти інформацію… На відео видно, що я його не штовхала і не кидалася, а зупиняла. Хочемо цивілізованої поведінки – давайте на цивілізоване “Ні” не накидатися на делегацію заради красивої картинки”.

Також у дописі Мендель розповіла про те, що після нападу на добровольців Аміну Окуєву та Адама Осмаєва у 2017 році, коли нападник видав себе за журналіста, до особистого простору та безпеки перших осіб слід ставитись більш уважно. 

“У США “Ні” для журналіста означає неможливість підходити до першої особи. Інакше журналіста заарештують. Медіа наполягають, але не кидаються. Бо особистий простір першої особи – це його/її безпека. Особливо важливо це усвідомлювати після 2017 року, коли, вдаючи журналіста відомого видання, кілер підстрелив добровольця у Києві. Можливо, мої прохання дещо не дотягують до високих стандартів. Але й Сергій Андрушко – не найгалантніший джентльмен”, – написала вона.

На кінець першого місяця роботи в Офісі Президента дізналася, що купила Lexus і почепила номери зі своїм прізвищем….

Gepostet von Iuliia Mendel am Freitag, 27. September 2019

Як відомо, медійні експерти вже не вперше обурюються поведінкою депутатів “Слуги народу” та найближчим оточенням президента Зеленського, які демонструють неповагу до роботи медіа.

Так, у серпні Медіарух “Медіа за усвідомлений вибір” застеріг команду президента Володимира Зеленського від провокацій, спрямованих проти засобів масової інформації. Тоді вони так відреагували на поширену дезінформацію про відставку голови Офісу президента Андрія Богдана та його слова, що команді очільника держави не потрібні журналісти для спілкування із суспільством.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter